Actiune comuna a ecologistilor din Romania si Republica Moldova

Tinerii ecologisti din Romania si Republica Moldova au organizat o actiune comuna de salubrizare. Ecologistii au curatat zonele de langa ambele frontiere de peste Prut, cele doua grupari intalnindu-se exact la granita.

Manifestarea a avut dubla simbolistica, in afara de nota pur ecologica fiindca era si ziua Europei s-a sugerat simbolic ca se “curata” drumul Republicii Moldova catre Europa, tinerii ecologisti din cele doua tari continuandu-si actiunea de salubrizare.

Altfel spus ni s-a sugerat o curatare simbolica a eventualelor obstacole in calea integrarii Republicii Moldova in Uniunea Europeana si in peisajul european. 

Actiune comuna a ecologistilor din Romania si Republica Moldova

Este o iniativa demna de laudat si apreciem si simbolistica acestei manifestari. Locul Republicii Moldova este in Europa, alaturi de valorile democratiei si de ce nu, alaturi de fratii lor romani intr-o Romanie reunita.
Nu ar fi rau daca orase din Republica Moldova ar participa la actiuni ecologice de amploare cum sunt cele organizate in Romania anual: Orasul Reciclarii de exemplu, unde primariile oraselor din Romania se intrec intre ele si sunt oferite premii consistente oraselor castigatoare, premii de care sa se bucure cei mai “ecologisti” dintre cetatenii acestor orase.

Sursa: Glasul-Moldovei.blogspot.md