RSS

Trolii PNL-ului din presa locală…

Simpla exercitare a …

Liberalii, noii bolșevici, la pa…

După stupefianta dec…

După educația sexuală, PNL susți…

Dacă atunci când lib…

Gabriel Apreutesei, candidat la …

Printre cele 16 punc…

Florin Palas merge înainte, în p…

Florin Palas merge î…

Amantlâcurile lui Cosette Chichi…

După ce doar cu jumă…

Raed Arafat e pe făraș: internau…

În urmă cu câțiva an…

Candidatura lui Gabriel Apreutes…

Cunoscând de la inte…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Blasfemie la Mitropolie! Oseminte care zac la vedere in noroi

Print Friendly, PDF & Email

Conform celor de la Evenimentul, in curtea Catedrale Mitropolitane din Iasi care este de mai mult timp in restaurare si lucrari de reconsolidare, s-au descoperit mai multe oseminte apartinand probabil unor persoane ingropate intr-unul din vechile cimitre care au functionat in timp pe suprafata actuala al acestui edificiu.

Timp de o saptamana aceste oseminte au stat in noroi iar muncitorii isi vedeau linistiti de lucru printre aceste schelete.

Potrivit primelor informatii, osemintele apartin unui cimitir al uneia dintre cele doua biserici care au fiintat pe actualul loc in care este astazi inaltata Catedrala Mitropolitana, respectiv Biserica Alba sec XVI sau  biserica Stretenia sec XVII.

Blasfemie la Mitropolie! Oseminte care zac la vedere in noroi

Cel care raspunde de supravegherea arheologica, arheologul Vasile Cotiuga, a declarat urmatoarele despre aceasta situatie: 

„Nu am voie să dau nici o relaţie fără acceptul Mitropoliei. Nu mă interesează de câte săptămâni sunt scoase scheletele. Vorbiţi cu cei de la Mitropolie şi apoi vă spun şi de Sfânta Parascheva şi de descoperire, de tot ce vreţi”

Dincolo de faptul ca nu-ti trebuie multe studii in domeniul arheologiei ca sa-ti dai seama ca nu asa se procedeaza in cazul unei asemenea descoperiri intervine si aspectul moral al acestei situatii. Chiar trebuie lasate acele oseminte sa zaca sub cerul liber afundate in noroi? Daca nu ne pretuim istoria cum trebuie macar sa tinem cont de aspectul religios si uman al “problemei”.

Chiar nu se poate proceda si altfel? In ce fel ne putem noi lauda ca ne-am integrat in UE daca nu ne integram la toate capitolele ? Ne-a daruit Dumnezeu o tara cu o istorie bogata dar pacat ca nu reusim s-o cinstim cum trebuie!

Surse/Referinte:
http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/blasfemie-in-curte-la-mitropolie–144423.html

http://adevarul.ro/locale/iasi/muncitori-printre-schelete-curtea-mitropoliei-iasi-ramasitele-umane-gasite-saptamana-zac-neridicate-1_537b01b10d133766a8ce4936/index.html

http://www.7est.ro/actualitate/social/item/17285-imagini-de-cosmar-pentru-muncitorii-de-la-catedrala-mitropolitana-din-iasi-sunt-nevoiti-sa-lucreze-printre-oasele-dezgropate-dintr-un-cimitir-vechi.htmlSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info