libris.ro

Negocieri intre Chisinau si Tiraspol

Negocieri intre Chisinau si Tiraspol

Transnistria si Chisinaul se pregatesc impreuna pentru o noua runda de negocieri in formatul „5+2”. Pe data de 5-6 iunie va avea loc la Viena inca o runda de negocieri ca urmare a intrevederii celor doua parti cu reprezentantul special al OSCE, ambasadorul Radojko Bogojevici.

Ministrul Afacerilor Externe din Transnistria , Nina Stanski, a mentionat ca pe agenda rundei de negocieri va acorda prioritate problemelor economice cu care se confrunta asa numita republica separatista dupa blocada si embargoul impus de catre Ucraina si Chisinau.

Negocieri intre Chisinau si Tiraspol


A doua runda de negocieri in formatul „5+2” intre cele doua parti ar fi trebuit sa fie sustinute la inceputul lunii aprilie a acestui an. Partea transnistreana acuza Chisinaul ca aceste negocieri nu au mai fost tinute in aprilie din cauza ca nu s-au eliminat cateva restrictii economice si astfel cei de la Chisinau nu si-ar fi respectat obligatiile.
 
Situatia economica in Transnistria s-a deteriorat vizibil si de aceea partea transnistreana vrea sa puna accent la urmatoarele negocieri pe subiectele legate de partea economica.
 
Administratia de la Chisinau a renuntat la o parte din anumite sanctiuni economice impuse Transnistriei iar in schimb 15 fermieri din Dubasari au reusit sa-si foloseasca terenurile aflate in partea controlata de catre separatisti dar problema legata de aceste terenuri nu este incheiata.
 
Surse :
 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info