libris.ro

Se cultiva din nou canepa in Romania !

Se cultiva din nou canepa in Romania !

Cand eram copil erau campuri intregi plantate cu canepa romaneasca. Romania are o lunga traditie in cultivarea si prelucrarea canepii. Din cauza incompetentei generalizate din Romania industria de prelucrare a plantelor tehnice, o afacere profitabila pe vremea lui Ceausescu, a fost ingropata fara prea multe explicatii. Odata cu industria de procesare a canepii insa s-au distrus si o parte din indeletnicirile care tin de traditiile populare ale poporului roman.

Canepa romaneasca nu este drog! Ea contine doar 0,01 % componente halucinogene deci nu se poate numi canepa romaneasca planta halucinogena. Mai mult decat atat, canepa romaneasca face parte din traditiile poporului roman, astfel ca respectandu-ne traditiile, ne regasim identitatea.

Se cultiva din nou canepa in Romania!

Stramosii nostri au folosit aceasta planta pentru a-si face haine sau diferite alte lucruri din materialul textil obtinut din canepa, bunicii nostri, au folosit pana de curand canepa pentru diferite scopuri: ca materie prima in constructii, in industria medicamentelor, in industria textila, etc Acum au inceput cateva persoane s-o cultive din nou pe suprafete mici.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.
Prin cadru legal neadecvat s-a distrus o intreaga industrie profitabila. Am vazut cu totii descinderile facute de catre fortele de ordine trimise de autoritati la cate vreo batrana care de multe ori nici nu stia ca in gradina sa creste canepa, ramasa accidental sau adusa de vant. Canepa romaneasca insa a fost pusa in umbra de canabis, multi dintre agricultori preferand sa nu aiba „circ” pe acest subiect, cultura fiind confundata cu altceva.

Procesarea canepii romanesti ar aduce in schimb castiguri enorme, pentru ca aceasta planta este printre putinele din care nimic nu se arunca dar din cauza legislatiei inadecvate nimeni nu mai vrea sa-si asume responsabilitatea.

[2] www.digi24.ro

[3] www.youtube.com/watch?v=TeHwSEjLYqQ

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info