Moara cu iepuri de la Orhei

Moara cu iepuri de la Orhei

O familie de medici si-a construit casa intr-o moara si s-au apucat de crescut iepuri. Afacerea de la Orhei a fost inceputa din pasiune insa s-a dovedit profitabila.

In apropierea unei padure aflate pe un varf de deal, langa satul Ivancea din raionul Orhei, o aparitie surprinzatoare se iveste miscandu-si bratele care se rotesc in bataia vantului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Este o moara care isi produce singura energia pentru iluminat si in acelasi timp este casa pentru o familie de medici dar si ferma de iepuri.

Moara cu iepuri de la Orhei

Ferma este moderna si unica avand in vedere modul in care a fost conceputa si cum este organizata cu o baza de date informatizata, administrata dupa cele mai noi tehnologii folosindu-se insamantarea artificiala cu material biologic atent selectionat.

De fapt, dupa cum spune chiar proprietarul acestei locuinte inedite, moara nu a fost niciodata moara, ci este doar carcasa unei mori, proiectata de catre un arhitect dupa schita imaginata chiar de catre proprietarul casei.

Roata morii este functionala si transforma puterea vantului in energie cu care noaptea este iluminata curtea casei.In interiorul casei sunt 150 de metri patrati locuibili. “Moara” este dotata cu absolut tot ce este necesar unui trai decent. Moara are patru niveluri, incepand cu o pivnita in care familia isi pastreaza alimentele si muraturile si alte rezerve pentru iarna, cu o bucatarie micuta dar foarte confortabila, la nivele superioare fiind spatiile de locuit ale familiei.


Surse/Referinte:

[1] ziarulnational.md/unic-in-moldova

[2] youtube.com/watch?v=umEybQpFzjs Apud Blog Glasul-Moldovei.blogspot.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

MRU, spune drept, iar ai mancat Kobe stricata?

lun mai 26 , 2014
Mihai Razvanu Ungureanu face el ce face si socheaza din nou. Dupa socurile pe care premierul unguent, alifie, si vita Kobe ni le-a administrat mancand banii de pensii si salarii acum cred iar a inceput sa consume carne de vita Kobe. Numai ca acum fiind stramtorat din cauza faptului ca […]
Reactia lui Mihai Razvan Ungureanu fata de sarbatorirea caderii guvernului MRU de catre cei de la PSD

Poate vă place și:

libris.ro