Cola si Pepsi folosite in India pe post de pesticide?

Nu se stie inca cum au aflat fermierii din India ca  bauturile de tip Cola si Pepsi pot fi folosite pe post de pesticide dar cert este unii dintre ei au avut productii record de orez fara sa foloseasca pesticide sau organisme modificate genetic, OMG-uri.

Cei de la Cola si Pepsi au incercat sa combata teoria fermierilor indieni spunand ca aceste produse nu pot fi folosite ca pesticide deoarece ei sustin ca aceste bauturi nu contin nimic ce poate fi folosit pentru combaterea daunatorilor. Insa fermierii din Durg, Rajnandgaon si Dhamtari nu sunt de acord cu parerea lor si au folosit cu succes Cola si Pepsi pentru a proteja plantatiile de orez impotriva daunatorilor.

Cola si Pepsi folosite in India pe post de pesticide?

Multi fermieri indieni vad asta atat cat pe o solutie mai ieftina , pesticidele fiind cam de zece ori mai scumpe dar si ca pe o solutie mai naturala , fiind contienti ca bauturile de tip Cola sau Pepsi nu pot fi 100% naturale sau organice , dar oricum mai sigure pentru mediu decat otravurile fabricate chimic.

Aceasta tendinta a fost copiata in foarte multe locuri din India si a devenit deja o adevarata practica prin care unii fermieri indieni spun ca si-au modificat seminificativ veniturile fata de perioada cand foloseau pesticide.

Unii specialisti au afirmat ca bauturile de tip Pepsi și Coca-Cola contin un pH mai mic de 3, precum si un ORP (potentialul de reducere al oxidarii) pozitiv de aproximativ 250 mV. Se produc astfel  acizi foarte puternici, care sunt toxici pentru insecte, precum și pentru animalele mici.

Devine destul de evident ca aceste bauturi sunt destul de nocive si pentru consumul uman. E de pus doar o singura intrebare: de ce ar mai consuma omul ceva ce evita pana si insectele sau animalele mici?

Surse/Note:

http://www.biztop.ro/tu-ce-pesticide-folosesti-indienii-folosesc-cola-si-pepsi-video/

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/3977351.stm

http://www.theunknownbutnothidden.com/farmers-in-eastern-india-use-coca-cola-as-pesticides/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Cand lupii urla de sub blanuri de oaie

mie mai 28 , 2014
Nicicand conducerea politica a Romaniei nu a fost mai murdarita, mai balacarita si mai compromisa decat clasa politica actuala. Adevarati lupi, de mare sau de uscat, urla ascunsi in blanuri de oaie.  Ti se ridica parul maciuca cand le dai blana jos de pe ei si vezi cat de hidoasa […]
Cand lupii urla de sub blanuri de oaie

Poate vă place și:

libris.ro