Nu mai falsificati istoria! Adevarul iese la suprafata mai devreme sau mai tarziu

Istoria trebuie sa fie cunoscuta exact asa cum a fost cu adevarat, cu bune si cu rele, pentru a putea invata atat din lucrurile bune dar mai ales pentru a nu le repeta pe cele rele. Insa cum puteti califica voi imaginile de mai sus? Dintr-o poza care nu contine nici sange nici moarte se adauga condimentul care lipsea?

Am fost invatati inca de la varste fragede sa credem anumite lucruri petrecute in istorie dar adeseori ni s-a spus ca istoria o scriu invingatorii. Se pare ca de cele mai multe ori invingatorii purtau ochelari de vedere si pe cei cu dioptriile potrivite.

Nu mai falsificati istoria! Adevarul iese la suprafata mai devreme sau mai tarziu

Cand vezi cat au putut falsifica pentru a face o propaganda cat mai buna si sa demonizeze o tabara sau alta deja te intrebi daca mai are vreo „valoare” istoria invatata pana acum. Se pare ca unica metoda prin care sa cunosti istoria cu adevarat este sa o traiesti tu insuti.

Din imagini nevinovate unii au transformat oameni fara nici o vina in monstri pentru o eternitate. Se pare ca adevaratii monstri sunt de multe ori cei care scriu istoria, cei care otravesc minti si spala creiere.


Cand vezi asemenea imagini trucate cum sa mai poti crede ca ceea ce ai invatat pana acum este adevarat? Daca la acest nivel s-a falsificat istoria atunci nu mai are rost sa se predea aceasta disciplina in scoli pentru le umplem capul copiilor nostri cu minciuni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Acesta de mai sus exemplu este un exemplu de manipulare prin omitere. Prin taierea unor amanunte din imagine observatorul, cel care priveste noua imagine, ar trage la prima vedere o cu totul alta concluzie decat daca ar vedea imaginea originala.

Propunem o singura intrebare: de ce e nevoie de minciuna pentru a prezenta istoria? Oare copiii nostri nu au dreptul sa stie adevarul despre ce a facut cu adevarat umanitatea? Uneori cei mai odiosi criminali sunt cei care sterg cu buretele istoria, cei care omoara adevarul.

ISTORIE FALSIFICATA

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Primul român care a primit interdicție de a intra în Ucraina

joi mai 29 , 2014
Conform unui articol publicat de cei de la informatorulbt.ro una dintre primele decizii ale noilor autorități politice de la Kiev a fost cea de a interzice mai multor persoane de alte cetatenii decât cea ucraineană de a mai putea intra pe teritoriul Ucrainei.Printre cei care au primit interdicție a fost și […]
Primul roman care a primit interdictie de a intra in Ucraina

Poate vă place și:

libris.ro