libris.ro

Nu mai falsificati istoria! Adevarul iese la suprafata mai devreme sau mai tarziu

Nu mai falsificati istoria! Adevarul iese la suprafata mai devreme sau mai tarziu

Istoria trebuie sa fie cunoscuta exact asa cum a fost cu adevarat, cu bune si cu rele, pentru a putea invata atat din lucrurile bune dar mai ales pentru a nu le repeta pe cele rele. Insa cum puteti califica voi imaginile de mai sus? Dintr-o poza care nu contine nici sange nici moarte se adauga condimentul care lipsea?

Am fost invatati inca de la varste fragede sa credem anumite lucruri petrecute in istorie dar adeseori ni s-a spus ca istoria o scriu invingatorii. Se pare ca de cele mai multe ori invingatorii purtau ochelari de vedere si pe cei cu dioptriile potrivite.

Nu mai falsificati istoria! Adevarul iese la suprafata mai devreme sau mai tarziu

Cand vezi cat au putut falsifica pentru a face o propaganda cat mai buna si sa demonizeze o tabara sau alta deja te intrebi daca mai are vreo „valoare” istoria invatata pana acum. Se pare ca unica metoda prin care sa cunosti istoria cu adevarat este sa o traiesti tu insuti.

Din imagini nevinovate unii au transformat oameni fara nici o vina in monstri pentru o eternitate. Se pare ca adevaratii monstri sunt de multe ori cei care scriu istoria, cei care otravesc minti si spala creiere.


Cand vezi asemenea imagini trucate cum sa mai poti crede ca ceea ce ai invatat pana acum este adevarat? Daca la acest nivel s-a falsificat istoria atunci nu mai are rost sa se predea aceasta disciplina in scoli pentru le umplem capul copiilor nostri cu minciuni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Acesta de mai sus exemplu este un exemplu de manipulare prin omitere. Prin taierea unor amanunte din imagine observatorul, cel care priveste noua imagine, ar trage la prima vedere o cu totul alta concluzie decat daca ar vedea imaginea originala.

Propunem o singura intrebare: de ce e nevoie de minciuna pentru a prezenta istoria? Oare copiii nostri nu au dreptul sa stie adevarul despre ce a facut cu adevarat umanitatea? Uneori cei mai odiosi criminali sunt cei care sterg cu buretele istoria, cei care omoara adevarul.

ISTORIE FALSIFICATA

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info