RSS
TwitterFacebookPinterest

Cat valoreaza colonia numita Romania pe piata internationala?

Cat valoreaza colonia numita Romania pe piata internationala?

Folosind datele publice de pe site-ul CIA-ului cei de la globalpost.com au realizat mai multe harti bazate pe marfurile de export cu valoarea cea mai ridicata din fiecare tara.

apiland.ro

Se observa astfel ca o mare parte din economiile unor tari se bazeaza pe patrol ca marfa de export, acestea fiind cu precadere tari din Orientul Mijlociu si Asia centrala.

Europa este liderul industrial la capitolul constructii de masini si utilaje. America latina se bazeaza pe produse alimentare si petrol pe cand Asia este centrul mondial de productie al imbracamintei , semiconductoarelor si produselor din lemn. Africa este extrem de bogata in resurse naturale, in special metale pretioase si ulei. O parte substantiala a continentului african face bani din diamante, aur sau petrol.

Cat valoreaza colonia numita Romania pe piata internationala?

Romania este vazuta ca o exportatoare de metale si produse din metal. Conform informatiilor publice de pe site-ul CIA , Romania mai este recunoscuta si ca exportatoare de utilaje si materiale, textile și încălțăminte, produse chimice, produse agricole, minerale și combustibili.

Surprinzator este ca pe acelasi site al CIA gasim informatii detaliate despre economia Romaniei din 2007 , de la integrarea in UE si pana in anul 2013.

Surse:

http://www.globalpost.com/dispatch/news/business/global-economy/140502/world-commodities-exports-map

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ro.html

https://www.facebook.com/time/posts/10152069847591491Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]