Cat valoreaza colonia numita Romania pe piata internationala?

Cat valoreaza colonia numita Romania pe piata internationala?

Folosind datele publice de pe site-ul CIA-ului cei de la globalpost.com au realizat mai multe harti bazate pe marfurile de export cu valoarea cea mai ridicata din fiecare tara.

Se observa astfel ca o mare parte din economiile unor tari se bazeaza pe patrol ca marfa de export, acestea fiind cu precadere tari din Orientul Mijlociu si Asia centrala.

Cat valoreaza colonia numita Romania pe piata internationala?

Europa este liderul industrial la capitolul constructii de masini si utilaje. America latina se bazeaza pe produse alimentare si petrol pe cand Asia este centrul mondial de productie al imbracamintei , semiconductoarelor si produselor din lemn. Africa este extrem de bogata in resurse naturale, in special metale pretioase si ulei. O parte substantiala a continentului african face bani din diamante, aur sau petrol.

Romania este vazuta ca o exportatoare de metale si produse din metal. Conform informatiilor publice de pe site-ul CIA , Romania mai este recunoscuta si ca exportatoare de utilaje si materiale, textile și încălțăminte, produse chimice, produse agricole, minerale și combustibili.

Surprinzator este ca pe acelasi site al CIA gasim informatii detaliate despre economia Romaniei din 2007 , de la integrarea in UE si pana in anul 2013.

Surse:

http://www.globalpost.com/dispatch/news/business/global-economy/140502/world-commodities-exports-map

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ro.html

https://www.facebook.com/time/posts/10152069847591491

http://time.com/106666/world-export-maps/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Pact de neagresiune intre Rusia si China

Dum iun. 1 , 2014
Ca si in cazul pactului dintre Germania nazista si Rusia sovietica de la inceputul celui de-al doilea razboi mondial cand s-a semnat un pact de neagresiune si cum s-a dovedit acum, dupa atat de multi ani chiar si unul de colaborare aidoma unei aliante neoficiale, acum Rusia cauta un asemena […]

Poate vă place și:

libris.ro