libris.ro

Monitorizarea retelelor de socializare de catre serviciile de informatii

Monitorizarea retelelor de socializare de catre serviciile de informatii

Inca de la lansarea experimentala a retelelor de socializare s-au strans informatii despre utilizatorii acestor retele. In timp insa mijloacele de strangere a informatiilor atat de catre servicii de informatii cat si de companii private au devenit din ce in ce mai complexe.

Acum se utilizeaza programe software sofisticate care includ strangerea tuturor informatiilor personale si confruntarea lor incrucisata cu alte baze de date astfel incat sa fie filtrate informatiile false de cele adevarate. Retelele de socializare au usurat astfel extrem de mult munca serviciilor de informatii nemaifiind necesar un numar foarte mare de agenti operativi in teren pentru a aduna aceste informatii care de altfel ar fi fost mult mai greu de obtinut.

Monitorizarea retelelor de socializare de catre serviciile de informatii

 

Retelele de socializare au avantajul ca se pot face profile comportamentale ale anumitor persoane care pot dezvolta anumite pericole la adresa securitatii unei tari sau potentiale acte de terorism, insa acum s-a ajuns la o monitorizare globala fara nici o discriminare fiind monitorizate masiv toate persoanele prezente pe retelele sociale.

Pe langa software specializat in recunosterea faciala se mai folosesc programe care filtreaza anumite cuvinte sensibile cum ar fi cele legate de arme de foc, explozibil, bombe sau atentate si chiar de cele legate de extremism, rasism sau xenofobism.

Monitorizarea retelelor de socializare de catre serviciile de informatii
Monitorizarea retelelor de socializare de catre serviciile de informatii


Cei care au obisnuinta de a folosi pe retelele de socializare cuvinte care pot fi interpretate ca rasiste, xenofobe sau extremiste, chiar si daca aceastea uneori sunt folosite in gluma, ele sunt stocate in baze de date informatice. Astfel, in urma unor asemenea interceptari care au fost eliberate pe Wikileaks, se poate constata cum sunt urmarite de exemplu gruparile extremiste din anumite tari europene care folosesc saluturi sau simboluri neo-naziste.

Cei care tin la „intimitatea” lor si nu vor sa impartaseasca informatii private cu diferite servicii de informatii sau companii private e preferabil sa nu incarce niciodata poze private sau sa se eticheteze mereu in fotografii pe retelele de socializare. Ganditi-va cel putin la ipoteza foarte plauzibila ca cineva va poate clona contul si sa va treziti confundati cu vreun raufacator care vrea astfel sa-si ascunda urmele.

Surse:

[1] realitatea.net

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


[2] digi24.ro

[3]  caplimpede.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info