Cetateni ai Republicii Moldova, carne de tun pentru luptele din Ucraina?

Cetateni ai Republicii Moldova, carne de tun pentru luptele din Ucraina?

Recent am asistat cu toții cu tristețe la vestea ca 11 soldați ucraineni de origine română din regiunea Cernăuți au murit in luptele din estul Ucrainei impotriva separatiștilor pro-ruși.

Iată insă că prin Republica Moldova umblă niște indivizi care recrutează luptători dintre cetațenii moldoveni. In regiunea Bălți si nu doar acolo, umblă niște “vorbitori de rusa” care racolează tineri sau barbați in putere dispusi să lupte pentru așa zisele republici separatiste nou infiintate in Donețk și Lugansk pentru sume negociate intre 11.000-15.000$ pe lună.

Din informații neoficiale am aflat că cei recrutați sunt ademeniți cu promisiunea că vor primi sume cuprinse intre 200-300$ pe zi iar la sfârșitul fiecărei săptămâni li se achita suma pe săptămâna respectivă. Pentru mercenarii cu experiență dovedită sau specializați in anumite domenii cum ar fi de exemplu cei care au activat in Legiunea Straina se promit sume și de 1000$ pe zi.

Cetateni ai Republicii Moldova, carne de tun pentru luptele din Ucraina?

Serviciul de informații al Republicii Moldova, SIS-ul, ori doarme ori ignoră cu desavârșire acest lucru pentru că este greu de crezut că o asemenea acțiune de racolare se poate desfașura fără știrea și fără acceptul autorităților și a SIS-ului.

In concluzie, nu este exclusă probabilitatea ca români cu cetățenie ucraineană sau moldoveană să lupte intre ei și să se omoare pentru o luptă care nu este a lor. E trist ceea ce se intamplă și ne manifestăm dezacordul față de aceste acțiuni. Doamne ocrotește-i pe români!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Sursa: Glasul-Moldovei.blogspot.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

PCR Exista! Acum si in Republica Moldova

mar iun. 24 , 2014
Tinem sa va dam o veste care pentru unii dintre voi o să fie șocantă. S-a inființat partidul PCR! Și nu este așa cum v-ați fi așteptat, ca acesta să fie inființat la inițiativa lui Iliescu și a lui Băsescu, bravi activiști și reprezentanți de frunte atât in comunism cât […]
Ion Iliescu: Unirea era o atitudine ostilă față de mișcarea moldovenilor de peste Prut

Poate vă place și:

libris.ro