Romania vazuta ca o prada

In mediul virtual au inceput sa circule teorii ale conspiratiei prin care deciziile ocultei mondiale vor fi puse in practica si se va redesena din nou harta Europei prin modificarea granitelor unor tari care vor fi afectate de anumite miscari de autonomie sau secesioniste pe diferite criterii etnice sau religioase. Romania este vazuta ca una dintre victimele de serviciu astfel ca in schimbul acceptarii unirii Romaniei cu Basarabia i se va impune Romaniei cedarea Transilvaniei catre Ungaria. Tot dupa acelasi scenariu, Ungaria ar trebui sa capete si nordul Banatului sarbesc, Vojvodina si Transcarpatia.

Daca stam sa ne gandim ce au patit romanii si celelalte etnii care au ramas prinse in partea Crisanei unguresti, Crisana aflata langa Tisa, regiune impartita intre Romania si Ungaria in anul 1920 nu este greu de ghicit “viitorul” romanilor care vor ramane intr-o Transilvanie guvernanta de catre unguri. In aceasta regiune destul de mare a Crisanei, se estimeaza ca au fost maghiarizati fortat aproape un milion de etnici romani.

Asa numita politica de omogenizare etnica dusa de catre unguri, adica de maghiarizare fortata, era sprijinita la nivel institutional inclusiv de manuale de maghiarizare a numelor si de fortare a minoritatilor de a-si grava pana si pe morminte sau cruci numele maghiarizate.

Coruptia, ignoranta si tradarea politicienilor romani face ca Romania sa reinceapa sa fie privita ca o prada. Scenarii si teorii ale conspiratiei incep sa se nasca in mintile oamenilor. In Ungaria, elevii unguri invata in scoli inclusiv geografia Transilvaniei, ca si cum aceasta le-ar apartina inca. Cu toate ca asa zisa Ungarie mare nu a existat niciodata decat ca un exercitiu administrativ in cadrul imperiului Habsburgic sau Austro-Ungar contine si teritorii ale altor state cum ar fi Slovacia, Croatia sau Serbia, in scolile unguresti se invata doar geografia Ungariei care cuprinde si harta Transilvaniei? De ce? Pentru ca ungurii au considerat dintotdeauna Romania drept cea mai vulnerabila tara vecina si nu au incetat niciodata actiunile subersive si tradatoare impotriva acestui stat de acum aliat in Nato si in UE.

Iata de ce Romania si romanii trebuie sa se opuna cu indarjire regionalizarii si pericolului destramarii Romaniei prin pierderea controlului la nivel local. Regionalizarea nu este altceva decat un instrument al ocultei mondiale de a controla mai usor la nivel local populatia. Tampenia cu ideologia autonomiei obtinuta prin orice mijloace, chiar si prin terorism sau razboi, asa cum a procedat oculta mondiala in Tirolul de Sud sau Kosovo e folosita nu in interesul national al populatiilor ignorante ci pentru faramitarea si micsorarea puterii centralizate in vederea usurarii controlului asupra acelor regiuni si impunerea politicilor criminale ale elitelor mondiale. Mai devreme sau mai tarziu acele regiuni “autonome” vor fi devorate de catre coruptie si vor cadea in controlul tiranic al unei dictaturi ce va servi niste interese oculte externe.

Miscarile extremiste, iredentiste si sovine ale maghiarilor din Ungaria si din Transilvania sunt sincronizate cu miscarile moldovenistilor statalisti din Republica Moldova.In ultimii ani acestea au avut actiuni comune atat pe teritoriul Ungariei, Romaniei cat si al Republicii Moldova. Culmea este ca unii dintre acestia nici macar nu cred in ideologiile “promovate”, ci sunt doar propagandisti platiti pentru a destabiliza si a crea haos.

Este insa o nesimtire din partea actualilor conducatori ai Romaniei ca nu declara niciodata clar si raspicat ca Ungaria are o politica agresiva si sa ceara explicatii pentru aceasta politica externa agresiva si pentru actiunile subversive atat politice cat si de alta natura pe care le intreprind impotriva Romaniei.

1) http://www.cotidianul.ro/exista-si-mize-secrete-ale-regionalizarii-romaniei-205529/
2)  http://glasul.info/?p=451


[tp_product id=”195444835″ feed=”158″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Maghiarii au voie sa ceara autonomia dar romanii n-au voie sa ceara intrarea UDMR in legalitate!

sâm iun. 28 , 2014
Din cand in cand mai verificam sa vedem cine face referire la Glasul Moldovei sau la articolele scrise de noi. De ceva vreme am observat ca am aparut si am fost mentionati si in presa de limba maghiara atat din Romania cat si din Ungaria, atat noi cat si indeosebi deputatul […]
Maghiarii au voie sa ceara autonomia dar romanii n-au voie sa ceara intrarea UDMR in legalitate!

Poate vă place și:

libris.ro