Maghiarii au voie sa ceara autonomia dar romanii n-au voie sa ceara intrarea UDMR in legalitate!

Din cand in cand mai verificam sa vedem cine face referire la Glasul Moldovei sau la articolele scrise de noi. De ceva vreme am observat ca am aparut si am fost mentionati si in presa de limba maghiara atat din Romania cat si din Ungaria, atat noi cat si indeosebi deputatul Bogdan Diaconu.

Dupa evenimentele de tip extremist, scandarile de tip sovinist de genul “Plecati opincarilor in tara voastra!” si dispretul aratat fata de fortele de ordine si jandarmii romani care au fost loviti la Targu Mures de catre cetateni maghiari, unii dintre ei veniti special din Ungaria, si pentru ca s-a dovedit ca anumiti politicieni din UDMR au fost complici la acele manifestari, noi am initiat o petitie intitulata “Cerem desfiintarea UDMR pentru subminarea puterii de stat” prin care ceream intrarea UDMR in legalitate astfel incat sa devina ori partid cu acte in regula legal, dar fara ai bazat pe criterii etnice ori sa iasa de la guvernare si sa ramana organizatie etnica su fundatie de tip ONG. Cu alte cuvinte ceream desfiintarea UDMR, asa cum este el astazi in forma sa de struto-camila, nici partid, nici ONG.

Maghiarii au voie sa ceara autonomia dar romanii n-au voie sa ceara intrarea UDMR in legalitate!


Iata ca se face referire atat la initiativa noastra cat si la semnatarii acestei petitii care sunt numiti porci de catre unul dintre cei care au adaugat comentarii dupa citirea acelui articol:

1) Az online petíció aláíróinak a Székely Szabadság Napján gurult el a gyógyszerük
2) Az államhatalom aláásása miatt kérik az RMDSZ feloszlatásá

Chiar daca nu cunoasteti limba maghiara e suficient sa traduceti cu Google translate ca sa intelegeti esentialul din aceste “articole”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Cei de la kolozsvaros.ro spun ca petitia este plina de ura deghizata in nationalism primitiv facand referire la afirmatia noastra ca cei ca Funar sau Vadim au fost catalogati extremisti si xenofobi pe cand extremistii maghiari au fost lasati sa se exprime liber.

Tot ei considera comica si ridicola comparatia facuta de noi intre diferenta totala dintre reactia jandarmilor de la Pungesti (unde au snopit femei, batrani si copii in bataie) si cei de la Targu Mures (unde s-au lasat batuti si inghiontiti cu betele de la steaguri).

Iata ce a comentat unul dintre cititorii acelui articol : ” Au spus lucruri destul de urate despre UDMR. Nu au votat inca suficient pentru a-i putea scoate din parlament, dar cred ca acest tabel/petitie continua sa fie sustinuta de porci”.

Si uite asa romanii care au “tupeul” sa semneze o banala petitie impotriva UDMR-ului sunt porci, si sovini nationalisti primitivi.

E drept ca am observat si comentarii negative la adresa UDMR-ului dar asta nu ne surprinde prea mult, tinand cont ca printre UDMR-isti sunt fosti securisti sau fosti colaboratori ai securitatii romane.

Pai Vadim si Funar au facut tabere paramilitare de ciudati rasi in cap si cu tatuaje cu svastici mai deontologilor prin muntii si padurile Transilvaniei? Vadim si Funar au cerut ca o anumita populatie care nu este de aceeasi etnie sa fie stramutata pe cheltuaiala statului roman? Vadim si cu Funar au cerut scoli numai intr-o singura limba?

Incepem din ce in ce mai mult sa-i dam dreptate acelui istoric sarb din Vojvodina care spunea ca ungurul vine la tine acasa, il ospatezi, ii dai de baut, apoi se da la nevasta ta si daca ii zici ceva te pocneste si apoi tot el fuge repede in strada si striga dupa ajutor ca e in pericol de moarte ca vrei sa-l omori. Stie el sarbul ce stie!

Despre ce a spus istoricul sarb si despre anecdota legata de nevasta romanului/valahului pe care a pus ochii ungurul puteti citi mai multe aici: 

Să-i ajutăm pe unguri să nu uite cine sunt!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Victor Ponta, speriat de un PNL igienizat

Dum iun. 29 , 2014
Cel mai urat cosmar a lui Ponta este pe cale sa devina realitate. Cele mai negre temeri ale lui Victor Ponta sunt legate de catre un PNL care sa fie revigorat prin fuzionare dar care in acelasi timp sa fie igienizat de personajele negative legate de guvernarile PDL. Astfel, grija […]
Victor Ponta, speriat de un PNL igienizat

Poate vă place și:

libris.ro