RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Aromanii sunt romani absoluti!

Print Friendly, PDF & Email

Despre aromani Petre Tutea spunea candva: “Aromanii sunt romani absoluti!”. Pana si macedoneanul Branislav Stefanoski spunea intr-una din cartile sale ca daco-româna si macedo-româna sunt dialecte ale aceleiasi limbi pelasgice, tracice, traco-dacice.Domnul Stefanoski, cunoaste in detaliu limba macedo-româna, fapt care-i permite sa descifreze cu usurinta textele vechi.

Un interviu destul de interesant, realizat la Krushevo, o frumoasa localitate din Macedonia aflata la aproximativ 1000 de metri altitudine, ne dezvaluie cateva teorii noi si informatii noi fata de ce se stia pana acum despre Dacia. Branislav Stefanoski este unul dintre cei mai dedicati istorici care au depus o munca asiduua pentru aflarea adevarului despre istoria adevarata a Daciei, venind cu teorii noi si interesante si cu argumente lingvistice noi si solide.

Aromanii sunt romani absoluti!

 
La acest moment atat macedo-românii, aromânii, vlahii, istro-românii si alte ramuri ale acestora se confrunta cu o problema foarte grava in mai toate tarile balcanice care duc impotriva acestora o politica de deznationalizare si de asimilare etnica. Va propunem sa urmariti un cantec aromân, autor fiind Dini Trandu iar melodia intitulata “Aide cum trecu anji”. Melodia are parca ceva din melodiile folk romanesti, fiindu-ne destul de familiara.Cu putina straduinta aromana se poate intelege usor de catre orice roman. Incepand de dupa 1989 statul roman a inceput sa acorde o atentie sporita unor anumite minoritati din România cum ar fi cea maghiara sau cea rroma dar au neglijat tocmai o minoritate mult mai apropiata de sufletul si de limba noastra romaneasca: aromânii. Nu stim cati membri mai numara acum aceasta comunitate a aromânilor din România dar ar fi trebuit in mod normal sa existe un deputat in Parlamentul Romaniei si din randul ei, pentru a apara si interesele acestei comunitati, atat pe teritoriul tarii nostre cat si in afara ei.
 
Sursa:
——————–
 
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline