Ce spune un ungur despre Viktor Orban – abilitatile sale intelectuale sunt limitate

Ce spune un ungur despre Viktor Orban – abilitatile sale intelectuale sunt limitate

Vizita recenta a lui Viktor Orban din Romania, de la Tusnad, ideile exprimate si discursul sau legat de autonomia Tinutului Secuiesc au fost analizate si de conationalii sai maghiari si parerile lor sunt destul de surprinzatoare.

Intr-un articol de pe blogul hungarianspectrum.wordpress.com, intitulat Ungaria lui Viktor Orban: „O democratie limitata”(„An illiberal democracy„), premierul Ungariei este criticat si chiar ironizat atat in articol cat si in comentariile pe care diferiti utilizatori le-au postat.

Unul dintre utilizatori este chiar destul de acid la adresa lui Viktor Orban, afirmand ca „discursul” premierului maghiar este supraestimat, nefiind necesara analiza discursului sau pentru ca este doar o insiruire de bolboroseli incoerente, repetand fraze pe care le-a auzit de la altii ( deci putem sta linistiti, nu doar Victor Viorel Ponta plagiaza sau face copy paste) sau vorbeste despre ceea ce tocmai a citit recent in ziar.

Acelasi utilizator isi incheie comentariul cu o caracterizare naucitoare pentru Viktor Orban: „Sa recunoastem, omul are abilitati intelectuale limitate,…, cu aceasta afirmatie, cred ca am fost chiar destul de politicos”.

Afirmatia legata de abilitatile intelectuale limitate ale lui Viktor Orban ne face sa ne punem intrebarea daca nu cumva sta altcineva in spatele politicii agresive a premierului maghiar. Or fi avand si ungurii „Batranul” lor care influenteaza viata politica din Ungaria?

Pe acceasi pagina mai sunt si alte comentarii, poate la fel de acide, dar acesta ne-a atras noua atentia cel mai mult si este pe undeva extrem de surpinzator. Sa fie oare Ungaria la fel de dezbinata ca si Romania? Sa fie oare Viktor Orban, un fel de Traian Basescu de origine maghiara care sa provoace dezbinarea politica, sociala si ideologica a propriilor concetateni? De altfel despre Viktor Orban si Traian Basescu se stie ca sunt prieteni buni si ca de regula prieteniile se leaga intre caractere asemanatoare. 

Sursa:

1) http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/07/26/viktor-orbans-hungary-an-illiberal-democracy/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info