libris.ro

Rusnovosti24 – Rusia a pierdut Moldova?

Rusnovosti24 – Rusia a pierdut Moldova?
Portalul rusesc de stiri Rusnovosti24 a scris in aceasta dimineata un articol in care isi arata ingrijorarea fata de faptul ca Rusia a pierdut Moldova. Referindu-se la proaspetele incheiate alegeri parlamentare din Republica Moldova, cei de la Rusnovosti24 noteaza ca decalajul intre partidele pro-europene si intre cele pro-ruse a fost minim dar cu toate acestea este foarte probabil ca sustinatorii integrarii europene sa formeze o noua coalitie de guvernamant si motivul pentru care tabara politica sustinatoare a apropierii de Rusia nu a reusit sa castige astfel incat sa aiba majoritatea in parlamentul Republicii Moldova este divizarea fortelor socialisto-comuniste. Opinia celor de la Rusnovosti24 este ca impartirea fortelor pro-ruse a lucrat de aceasta data impotriva lor (una dintre formatiunile pro-ruse nu a facut pragul minim pentru a putea fi reprezentata in parlament).

Rusnovosti24 – Rusia a pierdut Moldova?

Titlul articolului celor de la Rusnovosti24 este chiar acesta: „Rusia a pierdut Moldova?” (Россия проиграла Молдавию?). In acest articol jurnalistii rusi fac o ampla dezbatere a modului in care s-au desfasurat alegerile din Republica Moldova si cine sunt vinovatii pentru care fortele pro-ruse nu au castigat majoritatea parlamentara.
Rusnovosti24 - Rusia a pierdut Moldova?
Rusnovosti24 – Rusia a pierdut Moldova?
Principalul vinovat este considerat chiar Vladimir Voronin cu Partidul Comunistilor, care a pierdut in ultimii patru ani mai mult de jumatate din alegatorii traditionali ai acestui partid. Regimul comunist care a fost la putere intre anii 2001-2009 a suferit o eroziune constanta, alegatorii sai fideli indepartandu-se de acest partid din cauza coruptiei si a diverselor scandaluri pe aceasta tema.
Experții locali explica faptul ca tanara parte a electoratului pro-rus s-a reorientat catre alte doua partide politice : Partidul Socialistilor si partidul „Patria”. Aceste doua partide au promis ca vor face tot ce se poate pentru a se obtine statutul oficial al limbii ruse si aderarea republicii la Uniunea Vamala.
Se face referire si la scandalul politic urias si rivalitatea dintre Vladimir Voronin si fostul sau coleg Igor Dodon. Dupa cei de la Rusnovosti24, situatia extrem de tensionata dintre Voronin si Dodon si negasirea unui numitor comun intre acestia doi si formatiunile politice pe care ei le conduc, a dus la esecul fortelor pro-ruse la aceste alegeri parlamentare.
Nota noastra: Si pana la urma cum putea Rusia sa piarda Moldova. A pierdut-o cumva la vreun joc de carti sau a pierdut-o prin niste buzunare prost peticite? Ce reprezinta totusi Moldova? Un lucru pe care Rusia sa-l piarda sau sa-l doneze oricui vrea dupa cum are ea chef?
 
Sursa:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info