libris.ro

Manipulare grosolana a celor de la Nytimes pentru a face lobby gazelor de sist in Romania

Manipulare grosolana a celor de la Nytimes pentru a face lobby gazelor de sist in Romania
Manipulare grosolana a celor de la Nytimes pentru a face lobby gazelor de sist in Romania
Pana acum am crezut ca lipsa deontologiei este prezenta doar in presa romaneasca dar iata ca ni se dovedeste ca presa americana poate fi la fel de „romaneasca” ca si cea autohtona. Cei de la Nytimes.com, preluati intr-o versiune romaneasca si de cei de la hotnews, afirma faptul ca in spatele protestelor impotriva fracturarii hidraulice de la Pungesti stau banii rusilor.
 
Asta nu este chiar prima data cand se afirma acest lucru, intr-o incercare disperata de a face lobby cu orice pret exploatarilor de gaze de sist in Romania. Datile trecute, cand au mai fost facute asemenea afirmatii in presa sau chiar si de catre unele voci din politica, am urmarit putin aceaste grupari si micari anti-fracking din Romania de pe retelele de socializare.

Manipulare grosolana a celor de la Nytimes pentru a face lobby gazelor de sist in Romania

Am constatat cu uimire ca se faceau chete pentru a se asigura transportul, pentru a cumpara diferite materiale pentru bannere sau flyere sau chiar si pentru amenzile de rigoare pe care protestatarii antifracking le primeau din partea politiei sau jandarmeriei romane.
Daca ar fi fost finantate de catre rusi aceste grupari la ce se chinuiau sa faca cheta sau sa obtina donatii? Probabil ca si atunci in 2012 cand au iesit atatia oameni in strada si au strigat ca toate partidele sunt compromise si sunt aceeasi mizerie tot banii rusilor erau si in spatele acelor scandari.
 
Sa presupunem ca cei care protesteaza in Romania impotriva gazelor de sist chiar ar fi primit bani de la rusi. Ce ne pot spune acesti propagandisti despre ceea ce s-a intamplat in Germania care a intampinat o puternica opozitie a opiniei publice impotriva metodei fracturarii hidraulice astfel incat a hotarat interzicerea gazelor de sist pana in anul 2012? Daca e sa ne luam dupa articolele celor de la Nytimes si hotnews inseamna ca si germanii au fost platiti de catre rusi sa interzica gazele de sist!
Mircia Vlasa, primarul tradator de la Pungesti
Mircia Vlasa, primarul tradator de la Pungesti
Si poate cel mai enervant la articolul celor de la Nytimes este modul in care il prezinta pe controversatul primar Mircia Vlasa din Pungesti, ca pe un bun samaritean care a incercat sa faca un mare bine comunitatii, iar aceasta, in nemernicia ei s-a hotarat sa faca un referendum democratic prin care sa scape de saracul primar, numai ca s-au lovit zidul justitiei (in)dependente de interesele neoliberale si corporatiste de spoliere a ceea ce a mai ramas de furat si de distrus din aceasta tara.
 
In acelasi mod au fost lansate acuzatii de catre Nytimes si asupra cetatenilor din Denton Texas care au protestat impotriva fracturarii hidraulice: „The fracking industry accuses Denton residents of consorting with Russia while they consort with Rusiia„.
Iata ce scrie Josh Fox , legat de facatura de presa din NYT si tradusa trunchiat in Hotnews din care apoi s-a preluat in adevarul si cotidianul :
 

„Very similar accusations were made towards me, my films and the efforts in Denton Texas. All completely without substance. … I feel it was a disgusting article, which had no documents, no proof, only „He Said, She Said” quotes from discredited sources.

Acuzatii similare au fost facute si impotriva mea, impotriva filmelor mele si eforturile mele in Denton Texas.Toate complet fara substanta.Cred ca a fost un articol dezgustator, care nu a avut nici un document, nici o dovada, doar „El a sus, ea a spus” citand din surse necredibile.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Iata deci ca aceeasi marota folosita in SUA cei de la Nytimes incearca s-o foloseasca si in Romania! Rusinos din partea lor, mai ales ca nici prin cele mai negre ganduri nu-mi trecea ideea ca presa americana ar putea fi atat de …. damboviteana!
Note:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info