Comunistii din Republica Moldova despre Basescu – Un clovn si un bufon satirizat

Pe unul dintre site-urile comunistilor din Republica Moldova, respectiv comunist.md, este postat un articol despre presedintele Romaniei, Traian Basescu. Articolul este intitulat “Ultimul dans al clovnilor înainte de pensionare”  si este semnat de catre Corneliu Mihalache si face referire la vizita lui Basescu la Chisinau de pe data de 17 iulie.

Asa cum le place rusilor in mod special simbolistica datelor istorice asa si acest Corneliu Mihalache a legat vizita lui Basescu de intrarea lui Ion Antonescu in Chisinau in aceeasi zi de 17 iulie numai anul fiind cu totul altul:1941.

Comunistii din Republica Moldova despre Basescu – Un clovn si un bufon satirizat

Facand o paralela intre cei doi oameni de stat ai Romaniei aduce in discutie si vesnica marota a fascismului, atat de utilizata de rusi, indiferent de care le este dusmanul actual, autorul condamna idealurile comune ale lui Basescu si Antonescu, respectiv pe cel al unirii dintre Romania si Basarabia.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Autorul articolului nu ezita sa-l ridiculizeze pe Traian Basescu si sa constate bucuros ca pana si o buna parte dintre romanii din Romania il considera de multa vreme doar un clovn si un bufon satirizat. In acelasi timp condamna apropierea dintre cele doua tari si dintre cei doi presedinti: Basescu si Timofti. Despre presedintele Republicii Moldova spune ca este la fel de nepopular in Moldova pe cat de nepopular este Basescu in Romania.

Ultimul dans al clovnilor înainte de pensionare
Ultimul dans al clovnilor înainte de pensionare

In finalul articolului, autorul incheie paralela facuta intre Traian Basescu si Ion Antonescu si spune ca Basescu va avea, daca nu un sfarsit tragic, asa cum l-a avut Antonescu, macar unul rusinos, ramanand in istoria Romaniei ca un esec total si ca un bufon satirizat. In aceeasi nota, autorul le doreste si guvernantilor de la Chisinau, un sfarsit identic cu cel al lui Basescu.

Un comunist chinuindu-se cu limba romana, sau cu asa zisa moldoveneasca
Un comunist chinuindu-se cu limba romana, sau cu asa zisa moldoveneasca

Sursa:

[1] http://comunist.md/md/?p=7283

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Sedinta de partid la PSD cu zbiarate, interjectii si onomatopee

vin dec. 5 , 2014
Vecinii bucuresteni din apropierea sediului general al Partidului Social Democrat – PSD au avut astazi parte de o zi mai putin obisnuita. De la sediul PSD se auzeau asurzitor ziarate, interjectii si onomatopee. Una dupa alta, opreau nenumarate masini, din care coborau agale indivizi cu cefele late, cu burtile lasate […]
Revolta generala a Moldovei impotriva PSD-ului! Pana si dintre cei mai timizi apar acum voci tot mai raspicate

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro