RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Iohannis are acum întreaga putere, împreună cu PNL, așa cum Iliescu și Băsescu au avut-o, cu aceleași mijloace și același mod de operare, de tip dictatorial

Aurelian Pavelescu analizează situația în care se găsește acum România după încheierea acestor alegeri prezidențiale, concluzionând că “Iohannis are acum întreaga putere, împreună cu PNL, așa cum Ion Iliescu și Traian Băsescu au avut-o la timpul lor, cu aceleași mijloace și același mod de operare, de tip dictatorial” și că românii au văzut deja consecințele unor asemenea dictaturi.

[su_quote style=”default” cite=”Aurelian Pavelescu” url=”” class=””] Prevăd că Klaus Iohannis va face cu mult mai rău României decât Ion Iliescu și Traian Băsescu.[/su_quote]

” \ORA BILANȚULUI! ÎMPOTRIVA DICTATURII!

Klaus Iohannis a obținut cel mai mare procent electoral după Ion Iliescu din 1990, undeva la 63%. Totuși, cu un număr de voturi mai mic decât cel din 2014, undeva spre 800.000, un număr enorm, situație pe care nimeni nu a luat-o în discuție, semn al erodării și al căderii care va urma în mod fatal. Așa încât, și în situația lui putem vorbi despre o înfrângere. Un scor al votului negativ, care se va topi în scurt timp, sub presiunea uriașă la care este supus, de așteptări pe care nu le poate onora.

Viorica Dăncilă, un procent sub potențial, cu grave erori de strategie. La strategia laboratoarelor lui Iohannis de a demoniza PSD-ul și a-l izola, opunându-l României în întregul ei, PSD și Dăncilă a căzut în capcană, intrând într-o luptă inegală și profund incorectă: oare, PDL-ul – actualul PNL -, nu sunt și ei vinovați de răul României pe care o revendică azi Iohannis, exonerat de orice responsabilitate în fața românilor? Consultanții Vioricăi Dăncilă n-au făcut decât să adere la strategia manipulatorie a lui Iohannis, ca și cum ar fi fost consultanții lui Iohannis, iar nu ai lui Dăncilă! Cu o astfel de strategie greșită, în contra propriilor sale interese, Dăncilă n-a avut nicio șansă, cu tot efortul lăudabil pe care l-a făcut.

apiland.ro

Au fost încălcate, fără discuție, limitele jocului democratic, dar cu acceptul unei mari părți a electoratului, care a consimțit la discursul urii și al violenței. Dăncilă și PSD, crezând că prin discursul rațiunii salvează democrația, de fapt au contribuit la distrugerea ei: împotriva discursului și faptelor anti-democratice, trebuie opusă o strategie de denunțare a acestora, cu instrumente legale și constituționale ferme și neiertătoare. Nu s-a reușit. Atâta vreme cât votul a legitimat acțiunile urii, cum am afirmat mai jos, consecința directă este că acest vot se pervertește într-unul cu aparență democratică și are consecințe juridice.

Klaus Iohannis are acum întreaga putere, împreună cu PNL, așa cum Ion Iliescu și Traian Băsescu au avut-o la timpul lor, cu aceleași mijloace și același mod de operare, de tip dictatorial. Consecințele le-am văzut. Prevăd că Klaus Iohannis va face cu mult mai rău României decât Ion Iliescu și Traian Băsescu.

Singura soluție, realizarea unei platforme politico-civice anti-dictatură în cel mai scurt timp cu putință, care să salveze România!”, a scris pe facebook Aurelian PavelescuContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]