Iohannis le face iar ochi dulci …

Puțini dintre români…

Înfiorător! Caz de pedofilie în …

Germania se află în …

Mălin Bot a pierdut procesul cu …

Recursul lui Mălin B…

Rareș Bogdan, propulsat în capul…

După reacțiile vehem…

Aurelian Pavelescu: "Comisia nu …

După ce pe numele pr…

Lucian Mîndruță: cronicarii medi…

În urmă cu câțiva an…

Orban spune lucruri trăsnite: Ar…

Pe lângă faptul că a…

DCnews: "Se cere înființarea une…

"Kovesi - agent stră…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Atentie! Propaganda se inteteste! Tinutul Secuiesc promoveaza timbre care incita la autonomie!

Print Friendly, PDF & Email

Fundatia pentru Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely), al carei presedinte este Jeno Szasz, a sponsorizat si  lansat la Budapesta, primul asa zis timbru secuiesc, un veritabil material de propaganda pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Sa mai spuna cineva ca aceste actiuni nu sunt coordonate chiar direct de la Budapesta! Pai de ce nu a fost lansat acest asa zis timbru in Tinutul Secuiesc ci la Budapesta? Pentru ca de acolo vin directivele si comenzile pentru destabilizarea situatiei politice din Romania!

Pe timbru apare imaginea Fecioarei Maria din Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó) si stema secuilor realizata de catre artistul Barnabás Baticz. Pe timbru este trecut numele Tinutul Secuiesc(Székelyföld) scris cu litere latine si cu asa zisele rune secuiesti, despre care istoricii spun ca de fapt sunt preluate de la populatia autohtona romaneasca.

Atentie! Propaganda se inteteste! Tinutul Secuiesc promoveaza timbre care incita la autonomie!

Cronicarul ungur Símon de Kéza arăta în cronica Gesta Hunnorum et Hungarorum, scrisă în jurul anului 1283:

„De aceea (secuii) amestecându-se cu blackii se zice că se foloseau de literele lor”
„cum Blackis in montibus confinii sortem habuerunt”

Conform declaratiilor acesta nu se poate folosi la posta, dar unii colectionari cu siguranta o sa fie interesati de achiztia unor astfel de piese filatelice. Probabil acesta a fost si scopul initial: acela de a raspandi in lume prin acest timbru o falsa idee, a unei probleme cu care se confrunta minoritatea maghiara in Romania.

Fundatia pentru Odorheiu Secuiesc, timbru propaganda

Fundatia pentru Odorheiu Secuiesc, timbru propaganda

Setul de timbre comemorative cu 25 de piese va fi disponibil in 5000 de exemplare pentru clienti colectionari din intreaga lume.Potrivit editorului, emiterea acestor timbre poarta un mesaj simbolic; se aduce un omagiu luptei autonomie a seculior maghiari?!.

“Noi spunem lumii ca secuii maghiari au trait in Bazinul Carpatic pentru mai mult de o mie de ani, fapt ce da dreptul să traiască intr-o regiune autonoma ca oamenii din Tirolul de Sud, Catalonia, precum si Aland-Islands.Timbrele lumii transporta mesaje importante pe care editorii le considera necesare pentru a spune reciproc și pentru lume. Primul timbru Secuiesc a fost publicat pentru a spune lumii despre lupta secuilor pentru autodeterminare.”

 

Fundatia pentru Odorheiu Secuiesc, timbre propaganda

Fundatia pentru Odorheiu Secuiesc, timbre propaganda

Surse:

(P):Atlas Istoric Geografic al Neamului Românesc [1] http://www.hungarianambiance.com/2014/07/the-first-szekely-sealing-postage-stamp.html

[2] http://www.timisoarastiri.ro/atentie-tinutul-secuiesc-are-timbru/

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Saptamana aceasta celebram femeia

teamdeals.ro

Inline
Inline