Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia apartinea Romaniei si URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”

In anul 2010 un reputat analist, scriitor și jurnalist rus  Leonid  Mlecin a facut un demers pozitiv, și sper ca in viitor sa nu fie singular, pe calea recunoasterii publice, foarte importante, de altfel, a adevarului istoric. Adevar care evident deranjeaza și probabil va mai deranja, nu numai din țara domniei sale, ci si in multe altele care beneficiaza și azi de ocultarea adevarurilor istorice legate de raptul teritorial din fatidicul an 1940, mai cu seama 28 iunie 1940 – anexarea Estului Romaniei (Basarabia).

Romania  și-a platit de foarte mult timp datoriile reale dar și cele inchipuite fața de Rusia și este cazul ca  și in Rusia sa fie gasita calea pentru ca adevarul și dreptul istoric sa prevaleze in fața dorințelor imperiale și a „necesitaților” geopolitice, macar la nivel de individ cum este cazul de fața. Nu ne facem iluzii deșarte in ceea ce privește Rusia, mai ales in zilele acestea. Dar speranța moare ultima! Atata timp cat exista oameni ca  LEONID MLECIN sau  SERGHEI GOLUBIȚKI cel care a scris coresct despre TEZAURUL ROMÂNESC de la Moscova, există SPERANȚĂ! Speranță că în Rusia se găsesc persoane normale care la un moment dat vor face ca în viitor Rusia să devină o țară normală. Cine știe? …sau poate ca istoria nu va avea timp.

Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia apartinea Romaniei si URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”

Leonid Mlechin  ( Леонид Млечин) despre 28 iunie 1940

In anul 2010, la postul rus de radio Vocea Rusiei are loc o emisiune despre ocuparea Basarabiei in contextul refuzului lui Mihai Ghimpu, președinte interimar al R.Moldova, de a anula decretul sau cu privire la proclamarea zilei de 28 iunie ca data a ocupației sovietice. Invitat al emisiunii, celebru politolog și jurnalist rus Leonid Mlecin.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Iata aprecierile despre acel eveniment al vieții politice de la Chișinau, ale politologul rus Leonid Mlecin, invitatul emisiunii “Opinie deosebita” din 28 iunie 2010 a postului de radio rusesc se referea:

“…Uniunea Sovietică a recunoscut anterior că Basarabia aparținea României și că întotdeauna a dorit să o ocupe. Totuși, termenul de ocupație nu este adecvat. Este mai degrabă o anexare a unei părți din teritoriul României de atunci, în baza memorandumului secret al Pactului Molotov–Ribbentrop. Este un act tragic din istoria secolului XX, iar rana este foarte adâncă.”

“…E grea istoria penru acest teritoriu (Basarabia – n. red.). După anexare, când a început colectivizarea forțată, ostașii sovietici nu mai găseau nici măcar mâncare când treceau pe acolo. A urmat o foamete strașnică. Se mâncau unii pe alții. Mi s-a explicat o istorie când soția își mânca soțul împreună cu fiica și ruga soldații sovietici să nu le ia cadavrul ca să este al lor”, mai susține analistul rus.

“Atunci, conducerea Moldovei era fricoasă și se temea să se adreseze după ajutor. Stalin nici măcar nu a dorit să primească delegația din Moldova când a venit să ceară ajutor. Sunt acțunile lui Stalin care ne-a certat cu jumătate de Europa și inclusiv pe noi unii cu alții”, a mai adăugat analistul rus Leonid Mlecin.

“Dupa anexare, cand a inceput colectivizarea fortata”. …Insă, inainte de acesta, a fost o represiune antiromaneasca, putem spune, salbatică. Care a continuat. In final, “Asa s-a calit otelul”: s-a nascut o generație foarte curajoasă de moldoveni. Ei si fii lor trăiesc și sunt in picioare.

Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia aparținea României și URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”
Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia aparținea României și URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”

Sursa:

[1] rbnpress.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia apartinea Romaniei si URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”

Lasă un răspuns

Next Post

Saracii din Ungaria: "Vom muri de foame"

sâm dec. 27 , 2014
Capacitatea categoriilor cele mai sarace de cetateni ai Ungariei, inclusiv a copiilor, pentru a supraviețui este amenințata de schimbarile guvernamentale survenite in programele de sprijin ale copiilor, subventiile pentru gradinițe , ajutoare sociale și a programului de hranire a copiilor. Astazi aproximativ 3,3 milioane de oameni traiesc in saracie in […]
Saracii din Ungaria: "Vom muri de foame", sursa foto originala: budapestbeacon.com

Poate vă place și:

libris.ro