Remus Borza: "Mă contrariază bug…

"C’est fini la comed…

Propaganda secesionistă, tot mai…

Continuă promovarea …

Mihai Tîrnoveanu: Românii din Ha…

"Brețcu, 9 martie 20…

Cătălin Ivan: "PE nu a reușit să…

Propagandă găunoasă …

PLUS va lupta cu flatulațiile pr…

"Bolșevicăraia" USR-…

Angel Popescu: "Ungurii au încep…

Domnul Angel Popescu…

Nădășenii solicită sprijinul tut…

Cazul Nadăș e depart…

Colonelul (r) Ion Petrescu, anal…

Editorialist și anal…

Invitație la lectură: "Victims o…

Întrebare: Care este…

"#Șîeu" m-am fraierit! De-acum f…

Se dovedește într-ad…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia apartinea Romaniei si URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”

Print Friendly, PDF & Email

In anul 2010 un reputat analist, scriitor și jurnalist rus  Leonid  Mlecin a facut un demers pozitiv, și sper ca in viitor sa nu fie singular, pe calea recunoasterii publice, foarte importante, de altfel, a adevarului istoric. Adevar care evident deranjeaza și probabil va mai deranja, nu numai din țara domniei sale, ci si in multe altele care beneficiaza și azi de ocultarea adevarurilor istorice legate de raptul teritorial din fatidicul an 1940, mai cu seama 28 iunie 1940 – anexarea Estului Romaniei (Basarabia).

Romania  și-a platit de foarte mult timp datoriile reale dar și cele inchipuite fața de Rusia și este cazul ca  și in Rusia sa fie gasita calea pentru ca adevarul și dreptul istoric sa prevaleze in fața dorințelor imperiale și a „necesitaților” geopolitice, macar la nivel de individ cum este cazul de fața. Nu ne facem iluzii deșarte in ceea ce privește Rusia, mai ales in zilele acestea. Dar speranța moare ultima! Atata timp cat exista oameni ca  LEONID MLECIN sau  SERGHEI GOLUBIȚKI cel care a scris coresct despre TEZAURUL ROMÂNESC de la Moscova, există SPERANȚĂ! Speranță că în Rusia se găsesc persoane normale care la un moment dat vor face ca în viitor Rusia să devină o țară normală. Cine știe? …sau poate ca istoria nu va avea timp.

Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia apartinea Romaniei si URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”

Leonid Mlechin  ( Леонид Млечин) despre 28 iunie 1940

In anul 2010, la postul rus de radio Vocea Rusiei are loc o emisiune despre ocuparea Basarabiei in contextul refuzului lui Mihai Ghimpu, președinte interimar al R.Moldova, de a anula decretul sau cu privire la proclamarea zilei de 28 iunie ca data a ocupației sovietice. Invitat al emisiunii, celebru politolog și jurnalist rus Leonid Mlecin.

Iata aprecierile despre acel eveniment al vieții politice de la Chișinau, ale politologul rus Leonid Mlecin, invitatul emisiunii “Opinie deosebita” din 28 iunie 2010 a postului de radio rusesc se referea:

“…Uniunea Sovietică a recunoscut anterior că Basarabia aparținea României și că întotdeauna a dorit să o ocupe. Totuși, termenul de ocupație nu este adecvat. Este mai degrabă o anexare a unei părți din teritoriul României de atunci, în baza memorandumului secret al Pactului Molotov–Ribbentrop. Este un act tragic din istoria secolului XX, iar rana este foarte adâncă.”

“…E grea istoria penru acest teritoriu (Basarabia – n. red.). După anexare, când a început colectivizarea forțată, ostașii sovietici nu mai găseau nici măcar mâncare când treceau pe acolo. A urmat o foamete strașnică. Se mâncau unii pe alții. Mi s-a explicat o istorie când soția își mânca soțul împreună cu fiica și ruga soldații sovietici să nu le ia cadavrul ca să este al lor”, mai susține analistul rus.

“Atunci, conducerea Moldovei era fricoasă și se temea să se adreseze după ajutor. Stalin nici măcar nu a dorit să primească delegația din Moldova când a venit să ceară ajutor. Sunt acțunile lui Stalin care ne-a certat cu jumătate de Europa și inclusiv pe noi unii cu alții”, a mai adăugat analistul rus Leonid Mlecin.

“Dupa anexare, cand a inceput colectivizarea fortata”. …Insă, inainte de acesta, a fost o represiune antiromaneasca, putem spune, salbatică. Care a continuat. In final, “Asa s-a calit otelul”: s-a nascut o generație foarte curajoasă de moldoveni. Ei si fii lor trăiesc și sunt in picioare.

Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia aparținea României și URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”

Leonid Mlechin, politolog rus: „Basarabia aparținea României și URSS a anexat-o la 28 iunie 1940”

Sursa:

[1] rbnpress.info

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri