RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La Odesa, sute de localnici au comemorat victimele tragediei din luna mai a anului trecut

Print Friendly, PDF & Email

Sute de cetățeni ucraineni, localnici ai orasului Odesa, în ciuda faptului că in multe zone ale orașului au trebuit tăiate galerii prin zăpadă, s-au adunat în Piața Kulikovo  langa Casa Sindicatelor. Ei au indepartat zapada de la locul tragediei de anul trecut din luna mai și au găsit postere cu fotografii ale victimelor, iar apoi au aprins lumanari si au depus flori la un monument memorial improvizat.

“Criminalii în fața justiției!”

Vorbind în fața multimii, activiști ai ONG-urilor au remarcat că autorii tragediei pe 2 mai nu a fost încă pedepsiti. Mulți dintre ei, în ciuda dovezilor evidente ale crimele lor  sunt inca în libertate și trăiesc o viață normală. În plus, in timpul comemorarii s-a subliniat că propaganda oficială prezintă de multe ori evenimentele de pe 2 mai ca pe o faptă comisă de “patrioți” pentru a apăra orașul de “separatiști”. Participanții la miting au scandat lozinci ca :”Făptașii în fața justiției!” sau “Nu uita, nu iarta!”.

La Odesa, sute de localnici au comemorat victimele tragediei din luna mai a anului trecut

Pe data de 2 mai 2014 în Odesa  activiști ai organizatiilor “sectorului dreapta”, și ai așa numitei “Auto-Maidan” au incendiat cladirea din Piața Kulikovo în care se colectau semnături pentru un referendum privind federalizarea Ucrainei și acordarea statutului limbei rusă ca limba regionala. Susținătorii federalizarii s-au refugiat în Casa Sindicatelor, dar fortele “sectorului dreapta” au înconjurat clădirea și au incendiat-o. În acele evenimente tragice din luna mai a anului trecut 48 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost  rănite. Autoritatile de de la Kiev au eliberat din arest un principal suspect acuzat în acest caz.

La Odesa, sute de localnici au comemorat victimele tragediei din luna mai a anului trecut, sursa imagine: tass.ru

La Odesa, sute de localnici au comemorat victimele tragediei din luna mai a anului trecut, sursa imagine: tass.ru

Sursa:

[1] tass.ru

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline