libris.ro

Pocăiţi-vă, vine Nuland !

Pocăiţi-vă, vine Nuland !

O stire de ultima ora mi-a atras atentia, Presedintele Romaniei va avea o intalnire fulger cu Subsecretarul de Stat american, Victoria Nuland. De ce trebuie sa se intalneasca Presedintele unei tari cu un subsecretar de stat, fie el si american? Nu, numai ca se incalca protocolul, in asemenea situatie consider ca SUA, ne considera fie o anexa, fie un stat de rang inferior.

Tam-tam-ul in jurul vizitei acestei doamne, este destul de mare, ce mesaj poarta, pe cine va trage de urechi, ce sarcini are sa ne dea? Toti liderii tarii incremenesc la gandul vizitei unui subsecretar de stat, fie el si american. Intalniriile d-ne Nuland trebuiau sa fie la Ministerul de Externe, cu un subsecretar de stat roman care se ocupa de relatiile cu SUA, apoi in semn de politete primita in audienta de Ministrul de Externe.

Pocăiţi-vă, vine Nuland !

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Mi se pare umila pozitionarea Presedintelui Romaniei in raport cu trimisul american.

Observ ca un stat ca Ungaria, membru NATO si UE va fi vizitat de Presedintele Putin, dupa care ,precis va urma un mare lider, fie european, fie american, pentru a contracara vizita liderului rus. Asta se intampla cand sti sa faci politica de pe picior de egalitate cu mai marii lumii, nu politica ascunsului dupa fusta lui Merkel.

Sunt curios cand vom trece la grupa mare, vad ca inca avem nevoie de pampersi, facem pe noi la fiecare stranut al imbuibatilor de peste garla. Sa-i lasam incolo de americani, daca ei stranuta, ei sa ia pastile de raceala, noi sa ne vedem de problemele noastre care, nu sunt putine.

Trebuie sa invatam sa ne autoguvernam fara teama de ce va spune UE si SUA, sigur daca am hotarat sa aderam la NATO si sa ne integram in UE, trebuie sa tinem cont de ele, dar nu pana la ingenunchere. Sa luam exemplu chiar de la felul in care statele puternice isi fac politica, fie de stat, fie cea economica si sa actionam in consecinta. Sa nu urmam exemplul biblic :”sa faci ce spune popa, nu ce face popa”, ba sa ne uitam cu atentie la politica acestor popi si sa luam exemplul lor. Germania poate face schimburi comerciale cu orice tara din lumea asta, noi trebuie sa ne axam pe tarile membre UE.

Acum nu-i vorba, ca mare lucru nu mai are Romania de exportat, au trimisii marilor puteri in Romania, ei fac exporturi, ei sunt proprietarii industriei romanesti. Romania pentru a se dezvolta trebuie sa caute noi piete colaborare, de schimburi comerciale, de investitii, altfel UE ne lasa la coada uniunii, pentru ca asta a fost politica dusa de ei.

Unitatile industriale le-au cumparat pe nimic, in colaborare cu tradatorii politicieni din ultimii 25 de ani. Acum urmeaza sa ne cumpere pamantul arabil si viticol, cel forestier aproape l-au rezolvat, iar in aceste conditii ne intrebam daca Romania este stat independent?

Independent era pe vremea lui Ceausescu, cand era primit de sefii marilor puteri cu covorul rosu exp.: Nixon, Ford, du Gaulle, Elisabeta a II-a si exemplele pot continua.
Ma intreb daca se merita sa mergem la vot, daca dupa votul din 16 noiembrie, mai poate fi ceva sigur. Nu contest a nu fi fost un vot corect, contest modul in care a fost manipulata opinia publica, sau poate nu, raman o multime de necunoscute.

Pun o intrebare de bun simt : daca subsecretarul roman de la externe care se ocupa de relatiile cu SUA, merge in vizita la Waschington, ar fi primit de Obama? Eu cred ca nu.
Unde este reciprocitatea?

Ma astept ca d-l Iohannis sa atraga atentia d-nei Subsecretar de Stat, ca a fost primita in audienta pentru simplul motiv ca este femeie si nu pentru functia detinuta.

Vreau sa traiesc eu, copiii, nepotii si toti cei ce vor veni dupa noi intr-o Romanie libera, independenta si demna, intr-o Romanie care sa impuna respectul altor state, dar pentru asta avem nevoie de adevarati barbati de stat si nu de banditi care se inhaiteaza cu strainii la jumulirea bogatiilor acestei tari.

Ionel Carstea
Pocăiţi-vă, vine Nuland ! Victoria Nuland
Pocăiţi-vă, vine Nuland ! Victoria Nuland
Sursa:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info