libris.ro

Cum dovedim ca dacii au sau nu legaturi cu danezii?

Cum dovedim ca dacii au sau nu legaturi cu danezii?

Un obsedat al falsei demitizari a istoriei romanilor(probabil fan Lucian boia) care este convins că ”URS” (un cuvânt care nu ne este greu să afirmăm că ar fi eminamente carpatic, deci un cuvânt neaoș, precum e lup) are rădăcină în latina inventată de la Roma, din ”URSUS”, vine cu supremul argument: are legătură automobilul ”Dacia” cu ”Dacii”? În opinia dânsului, nu, drept urmare se demonstrează astfel că nici danezii nu sunt urmașii dacilor !!! Aici este sursa unde este combatuta o posibila legatura intre daci si danezi:

http://velicodacus.blogspot.ro/…/erata-la-legaturile-daci-d…

Cititi si: Cum au cucerit Britania dacii din Danemarca sau Danezii, descendentii geto-dacilor

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Erată la erata fanului lui Lucian Boia:

1. Danezii printre alte amprente genetice au R1b 15% + R1b 33% = R1 48%.
Românii au R1b 12% + R1a 17,5% = R1 29,5%. Din punct de vedere genetic, deși sunt diferențe, danezii sunt înrudiți cu românii, cei care ne considerăm urmașii dacilor.
Grupuri umane purtătoare de marker R1a-L664 migrează din Carpați prin 2800 î.Hr. spre peninsula Yutland (azi, Danemarca).

Filiația R1b a proto-geților este considerată a avea originea în cultura Yamna de sud chiar de pe țărmurile nordice ale Mării Getice (denumirea inițială a Mării Negre). Aceasta a fost prima care trece din stepele nord-pontice, în Delta Dunării în jurul anilor 4200 î.Hr., apoi face drum în jurul Balcanilor și câmpia panonică în mileniul IV î.Hr. Este posibil ca o minoritate de oameni R1a să fi însoțit această migrație R1b. Acei oameni R1a ar fi aparținut subramurii L664, primul care a împărțit nucleul Yamna (foto 1).

Danezii printre alte amprente genetice au R1b 15% + R1b 33% = R1 48%. Românii au R1b 12% + R1a 17,5% = R1 29,5%. Din punct de vedere genetic, deși sunt diferențe, danezii sunt înrudiți cu românii, cei care ne considerăm urmașii dacilor.
Danezii printre alte amprente genetice au R1b 15% + R1b 33% = R1 48%.
Românii au R1b 12% + R1a 17,5% = R1 29,5%. Din punct de vedere genetic, deși sunt diferențe, danezii sunt înrudiți cu românii, cei care ne considerăm urmașii dacilor.

Aceste grupuri de nomazi de stepă timpurii nu erau un grup omogen, ci un grup de triburi. Este posibil ca oamenii R1a-L664 să fi fost unul sau mai multe triburi distincte proprii, iar ei să se fi amestecat cu unele clanuri R1b, în special R1b-U106, care ar deveni principalele ramuri ale filiației proto-germanice.

Contingentul R1b-R1a a urcat pe Dunăre, prin Câmpia Panonică în jurul anilor 2800 î.Hr., a pus capăt Culturii locale Bell (circa 2200 î.Hr.) și Culturii ceramicii cu fir (c. 2400 î.Hr.), culturi din Europa Centrală, și a înființat Cultura Unetice (2300-1600 î.Hr.), din Boemia și Germania de Est. Unetice poate fi văzut ca sursă a viitoarelor culturi germanice, celtice și italice, si este asociat cu subramura L11 a haplogrupului R1b (foto 2).

Contingentul R1b-R1a a urcat pe Dunăre, prin Câmpia Panonică în jurul anilor 2800 î.Hr., a pus capăt Culturii locale Bell (circa 2200 î.Hr.) și Culturii ceramicii cu fir (c. 2400 î.Hr.), culturi din Europa Centrală, și a înființat Cultura Unetice (2300-1600 î.Hr.), din Boemia și Germania de Est.
Contingentul R1b-R1a a urcat pe Dunăre, prin Câmpia Panonică în jurul anilor 2800 î.Hr., a pus capăt Culturii locale Bell (circa 2200 î.Hr.) și Culturii ceramicii cu fir (c. 2400 î.Hr.), culturi din Europa Centrală, și a înființat Cultura Unetice (2300-1600 î.Hr.), din Boemia și Germania de Est.

Aceasta este istoria proto-germanicilor din care mai târziu se va naște și poporul danez. Cu alte cuvinte danezii se nasc precum și o parte din strămoșii românilor, din Cultura Yamna care a moștenit, și s-a îmbogățit asimilând Cultura Cucuteni, pe arealul acesteia la est de Carpați.

2. Mai mult de atât să vedem ce consideră chiar danezii, contrar opiniilor unui latrinist dezinformat sau dezinformator, despre traci, daci și goți:

Danezii provin dintr’o migrație masivă în Scandinavia care au avut loc în timpul secolelor timpurii din regiunile de vest ale Mării Negre. Unii cercetători cred că această migrare a fost declanșată de asuprirea romană a acestei regiuni, inclusiv serviciul militar forțat. Ar trebui să considerăm că goții sunt susceptibili a fi migrat de asemenea din regiunea Dunării. ”Goții” lui Iordanes din cartea sa, Getica (Originea și faptele goților) au considerat dacii o națiune relevantă a goților.

Cronica Regilor Alba, un manuscris scris aproximativ prin 1000 d.Hr., oferă o relatare interesantă despre daci. Textul original a fost scris în Scoția, probabil pe la începutul secolului al XI-lea, la scurt timp după domnia lui Kenneth II-lea, ultimul domniei care se referă. Autorul arată că dacii au fost vlăstare ale goților care erau denumiți după Magog, fiul lui Iafet. „Ei au fost curajoși și cea mai puternică rasă, măreți, cu trupurile masive și stârneau teroare cu felul lor de a lupta”.

De asemenea, de interes, același manuscris oferă detalii legate de primii conducătorii ai Scoției din Anglia. Kenneth Mac Alpin este considerat ca fiind primul rege de Alba care a cucerit cea mai mare parte de Pictavia la aproximativ 843.

„Cu toate acestea Pictavia (Țara Picților) a fost numită dupa picți pe care, așa cum am spus, Kenneth o distrusese. Ca Dumnezeu, să’i pedepsească pentru vina răutații lor …

Putem fi așadar siguri că migrația dacică a inclus diferite triburi înrudite din regiunea Bulgariei și România modernă (foto 3). Printre aceste popoare includ atât dacii de la nord de Dunăre și tracii de la sud de Dunăre. Dacii s’au stabilit într’o regiune care include Danemarca modernă și regiunea de nord-vest a Germaniei. Dacii au numit această regiune Dacia, în onoarea patriei lor. Tribul tracic de Svear stabilit în Suedia modernă. Svear (limba latină: Suiones) a dat numele său Suedia (Sverige, sau Svea Rike, în suedeză, care înseamnă „împărăția lui Svea”), și a fost nucleul de la care Suedia s’a dezvoltat politic și cultural.

Danezii provin dintr'o migrație masivă în Scandinavia care au avut loc în timpul secolelor timpurii din regiunile de vest ale Mării Negre.
Danezii provin dintr’o migrație masivă în Scandinavia care au avut loc în timpul secolelor timpurii din regiunile de vest ale Mării Negre.

În Suedia, dovezi arheologice sugerează că tribul tracic al populațiilor indigene Svear au fost strămutate în zonele selectate de Svear pentru așezări. În Dacia, dacii au strămutat populații indigene. Fără îndoială, un anumit nivel de integrare s-a petrecut între traci, daci, și populațiile native. Dr. David Faux oferă un argument convingător că în timp ce dacii au deplasat în mod clar Celții Cimbrieni, englezii sunt susceptibili de a se fi integrat parțial cu ei.
http://web.archive.org/…/201102021518…/http://adaptfast.com/

3. Morfemul Urs, pentru ursă, urson, ursit, ursire, ursitoare, ursuz, etc. nu poate avea originea din artificialul ”ursus”, care complică vorbirea simplă a rumânului ancestral. Apoi de unde să i’a ”italicul” keltoi cuvântul când el a trecut în drumul lui spre Roma mai întâi prin Carpați și cu siguranță a întâlnit chiar animalul cu pricina. Acum 5000 de ani el trăia și la șesul împădurit, cu mult înainte de a fi defrișat terenul arabil de mai târziu. Italicul din Carpați avea o limbă care se îmbogățea negreșit cu un vocabular legat de animalele pe care le vâna pe aceste plaiuri, până când a trecut mai departe spre centrul Europei.

Surse / Note:

[1] facebook.com/thraxusAres

[2] web.archive.org

[3] glasul.info/2014/07/15/cum-au-cucerit-britania-dacii-din-danemarca/

[4] glasul.info/2014/07/15/danezii-descendentii-geto-dacilor/

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info