Istoria secreta : Unirea Ungariei si Bulgariei cu Romania

Unirea Ungariei cu Romania

Putina lume stie de tratativele secrete tinute cu scopul de a uni Ungaria cu Romania din anul 1919. De asemenea in 1886 si Bulgaria si-a manifestat interesul de a se uni  intr-o confederatie cu Romania. Astfel Romania de astazi ar fi aratat cu totul altfel din mai multe puncte de vedere. In primul rand teritoriul tarii ar fi fost la fel de mare ca in timpul celui mai mare regat al geto-dacilor din timpul lui Burebista.

Impotriva unirii Romaniei cu Bulgaria pregatita in detaliu intre 1886-1887 de cele doua tari a intervenit Rusia care isi vedea periclitate interesele in zona, aceasta dorindu-si dintotdeauna sa-si extinda influenta si sa faca jonctiunea inclusiv teritoriala cu toate tarile de origine slava din Europa iar aparitia unui nou stat puternic in zona fie el si sub forma unei confederatii romano-bulgare cu armata comuna si implicit interese comune i-ar fi dat Rusiei planurile peste cap.

Rusia a amenintat cu razboiul cele doua tari daca nu renunta la planul unificarii si pentru a se evita un razboi cu imprevizibila Rusie acestea au renuntat definitiv la proiect pe 15 iunie 1887.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


In 1919 nobilii maghiari (contii Banffy ,Bethlen si Teleki ) i-au propus regelui Ferdinand I al Romaniei sa fie rege atat al Romaniei cat si al Ungariei. Se dorea tot o monarhie dualista asa cum fusese Austro-Ungaria in care locul Austriei bineinteles acum ar fi fost luat de Romania.

Istoria secreta : Unirea Ungariei si Bulgariei cu Romania

Cum ar fi aratat un amalgam intre cele trei tari acum? Intre Romania, Bulgaria si Ungaria? Insa ursul rus n-a dormit si n-a dorit formarea unui asemenea stat puternic in sud estul Europei. Mai mult a dezbinat si mai tare cele trei tari vecine si a uneltit sa le asmuta una impotriva celeilalte facand o alianta intre Rusia, Ungaria si Bulgaria pentru a invada Romania si a o dezmembra teritorial in bucati pana la desfiintare.

In mod clar daca Rusia nu s-ar fi opus formarii unei confederatii romano-bulgaro-ungare acum cele trei popoare ar fi fost deja mult mai apropiate si s-ar fi eliminat total conflictele inter-etnice. In timpul regatului Romaniei Mari pe teritoriul Romaniei traiau in armonie si liniste mai multe minoritati etnice: maghiari, secui, sasi, evrei, armeni, turci, tatari,bulgari,lipoveni,ucraineni,sarbi,etc.

Arsenie Boca chiar are o profetie prin care ne anunta ca aceasta alianta dintre Rusia, Ungaria si Bulgaria se va forma din nou cu acelasi scop de a ataca si de a dezmembra teritorial Romania. Data trecuta am pierdut Ardealul , Bucovina , Basarabia si Cadrilaterul. Acum ce vom mai pierde? Cititi si despre Khazaro-Ungaria care in contextul actual nu mai este doar o terorie conspirationista!

PS: inca un motiv pentru rusofobia romanilor , daca Romania ar fi fost intr-o asemenea confederatie ar fi fost un pion cu alta greutate pe harta Europei

Note/Referinte:

[1] romanialibera.ro/actualitate/eveniment/istoria-secreta-a-planurilor-de-unire-dintre-romania-si-ungaria–136375

[2] romanialibera.ro/aldine/history/cum-a-fost-evitata-unirea-romaniei-cu-ungaria-338110

[3] cersipamantromanesc.wordpress.com

[4] libertatea.ro

[5]  vistieria.ro/Istoria-romanilor-Articole/Articole-Perioada-contempoarana/Proiecte-de-uniune-dinastica-romano-maghiara.html

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info