Google se pregateste intens de cel mai mare eveniment de tehnologie de la inceputul anului 2015, DevCon2. In 14 ianuarie 2015 Google, impreuna cu Motorola, vor lansa mult asteptatul ,,Project Ara”.
Ce este Project Ara? Daca inca nu ati auzit pana acum de ,,Project Ara” , trebuie sa stiti ca este un proiect la care acompaniile Google si Motorola lucreaza impreuna de cativa ani, aceasta intentie promitand revolutionarea intregii industriei de smartphone-uri. Pe scurt, ,,Project Ara” este un smartphone modular, adica utilizatorii vor putea sa cumpere module speciale si sa-si construiasca asa cum doresc telefonul ideal, personalizandu-l dupa propriul plac, intr-un mod similar in care va puteati face de exemplu upgrade la un sistem PC desktop.
Project Ara, smartphone-ul modular de la Google
Planul celor de la Google este de a oferi clientilor scheletul gadgetului(o placa de baza, motherboard). De exemplu, daca va veti dori o camera foto mukt mai performanta, nu va fi nevoie sa va schimbati telefonul, ci pur si simplu veti putea achizitiona un modul de camera 4K, pe care il veti atasa smartphone-ului. Vreti mai multa memorie RAM si spatiu de stocare? Nicio problema, vor exista astfel de module in magazinul organizat de Google.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Putina lume stie de tratativele secrete tinute cu scopul de a uni Ungaria cu Romania din anul 1919. De asemenea in 1886 si Bulgaria si-a manifestat interesul de a se uni intr-o confederatie cu Romania. Astfel Romania de astazi ar fi aratat cu totul altfel din mai multe puncte de […]