Înainte de a vorbi despre numere si a verifica date statistice, trebuie aruncat un ochi pe itinerariul evenimentului, care se aseamănă extraordinar de mult cu forma si conturul statului israelian. Sa fie doar o simpla coincidenta?
Initial au existat doua rute pregatite de catre organizatorii acestui eveniment, cu o suprafață totală de aproximativ 27 ha. Din analiza pe care o fac cei de la site-ul contre-info.com reiese ca pe aceasta suprafata a itinerariului ales pentru acest eveniment nu aveau cum sa incapa 1.5 milioane de persoane.
A participat intr-adevar multa lume, iar asta se vede desigur si din pozele publicate in mass media din lumea intreaga. Dar numarul de 1,5 milioane de persoane este contestat si de catre cei care au mai organizat diverse evenimente in acea zona si au constatat ca acel spatiu nu poate aduna mai mult de 400.000 de persoane.
1,5 milioane de oameni au luat parte la marsul de solidaritate de la Paris? Dar traseul este unul simbolic?
O alta problema o ridica forma / conturul traseului ales pentru marsul celor “1,5 milioane” de persoane. Ea se asemana foarte mult cu harta statului israelian. A fost cumva aceasta actiune menita sa transmita un oarecare mesaj simbolic cuiva sau unei anumite tari in mod special?
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Va avea loc şi în acest an manifestarea culturală pe care Societatea de Limba Română din Voivodina – Republica Serbia o organizează de Ziua Culturii Naţionale, joi, 15 ianuarie 2015, cu începere la ora 18.00, la Centrul de Cultură din Vârşeţ. Festivitatea este prilejuită de marcarea zilei de 15 ianuarie […]