RSS

Inaugurare care îndeamnă la neui…

Inaugurare care îndea…

De ce nu avem autostrăzi? De mil…

Da! Asta ne spune un …

Naționaliștii români avertizează…

Naționaliștii români …

După ce francezii au fost avanga…

După ce francezii au …

Asalt împotriva valorilor conser…

Asalt împotriva valor…

Pledoarie a unui deputat pentru …

Pledoarie a unui depu…

O nouă hemoragie dinspre PNL spr…

O nouă hemoragie dins…

Deputatul UDMR Attila Korodi: "P…

Deputatul UDMR Attila…

Ministerul Culturii a elaborat p…

Ministerul Culturii a…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

In Republica Moldova Eminescu este folosit in continuare pentru propaganda comunista

Print Friendly, PDF & Email

În Moldova este sărbătorită, astăzi, Ziua Naţională a Culturii. Evenimentul este prilejuit de ziua de naştere a marelui poet Mihai Eminescu. Cu această ocazie, politicieni, oameni de cultură, dar şi alţi cetăţeni care îi admiră opera Luceafărului poeziei româneşti au depus flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor. 

Flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu au depus comuniştii, dar şi socialiştii. Atât liderul PCRM, cât şi cel al socialiştilor spun că mesajul poeziei “Împărat şi proletar” este exact pentru situaţia actuală din ţară.

Premierul Iurie Leancă spune că poeziile lui Eminescu rămân actuale și în secolul al 21-lea:

 “Am citit opera politică a lui Eminescu în 85 la Budapesta conspectând-o în taină, ca nu cumva cineva să afle.”

In Republica Moldova Eminescu este folosit in continuare pentru propaganda comunista

Pentru a recita din versurile lui Eminescu, liberalul Mihai Ghimpu a avut nevoie de internet. Ghinion însă. Tableta politicianului nu avea conexiune la reţeaua globală:

“Măi, deblocați facebookul ăsta sau internetul. Deblocați! Vedeți că nu se deschide. Chiar așa ceva nu am mai văzut. Cum lucrează aici?”

Jurnaliștii au insistat însă ca liderul PL să vorbească despre politică.

“Da ce e mai important? Dragostea sau politica. Unde nu e dragoste nimic nu e, nici politică nu e”, a constatat Mihai Ghimpu.

Atât liderul PCRM, cât şi cel al socialiştilor spun că mesajul poeziei “Împărat şi proletar” este foarte potrivit pentru situaţia din ţară. 

“Dacă ne amintim versurile lui despre muncitori și proletariat, acolo e esența realității de astăzi”, a declarat Vladimir Voronin.

“Una dintre poeziile lui Eminescu ‘Împărat și proletar’ este foarte actuală pentru ziua de astăzi”, susţine Igor Dodon.

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale pe 15 ianuarie, când s-a născut marele poet, are un rol important pentru societatea moldovenească, spune ministrul în exercițiu al Culturii, Monica Babuc: ”Criticilor mei. E ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune/ Înșirând cuvinte goale ce din coadă o să sune.”

Ziua Națională a Culturii a fost instituită în aprilie 2012 și are drept scop promovarea culturii naționale, a valorilor autentice, dar și a personalităților artistice din domeniu.

Sursa:

[1] publika.md


Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!loading...

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

Activitatea noastră poate fi susținută și îmbunătățită prin finanțarea acțiunilor pe care le desfășurăm. Dacă apreciați ceea ce facem și ce încercăm să facem și pe viitor, puteți contribui prin donații:
Cont in LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
Cont in EURO: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22

Donatii prin PayPal

Alege valuta

Indroduceti sumaComentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline