libris.ro

Bramble, cainele cu dieta vegetariana care a trait pana la 189 ani

Bramble, cainele cu dieta vegetariana care a trait pana la 189 ani

Ati auzit pana acum de cainele care „a tinut” dieta vegetariana si a traiat pana la varsta de 27 de ani? Asta inseamna de fapt 189 de ani cainesti!

Cateaua Bramble, din rasa Collie, a trait in Marea Britanie si a detinut Guinness World Record pentru cel mai batran caine aflat in viata la acel moment.

Ceea ce este cel mai uimitor despre aceasta poveste este ca de fapt cateaua a trait cu o dieta vegana de orez, linte si vegetale organice.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ea manca o data pe zi si facea multa miscare.

Bramble, cainele cu dieta vegetariana care a trait pana la 189 ani

Stapana catelei, Anne Heritage, era si ea vegana. Ea ii pregatea lui Bramble cate un bol mare cu mancare vegana in fiecare seara. Anne explica faptul ca Bramble “este o inspiratie si practic arata ca daca mananci lucrurile corecte si te tii de miscare, iti poti prelungi timpul vietii”.

Sapte ani umani pentru fiecare an cainesc

Varsta de 189 de ani provine din uzul comun de a numara 7 ani de viata umana pentru fiecare an din viata unui caine. Aceasta metoda este uneori contestata, dar oricum ai numara, Bramble a trait o viata indelungata.

Au mai fost si caini longevivi nonvegetarieni. De exemplu un caine ciobanesc australian numit Bluey care a trait 29 de ani si cinci luni.

Cainii sunt sau nu sunt neaparat carnivori?

Unii experti spun ca de fapt cainii sunt carnivore ce se hranesc cu cadavre si resturi de la alti pradatori, insemnand ca ei sunt in mod natural mancatori de carne, dar pot supravietui si cu alte surse de proteine.

Alti experti spun ca aceste animale sunt omnivore, animale care pot trai cu o dieta compusa din carne, fructe si vegetale. Sistemul lor este capabil de digerare si combinare a variate forme de proteine in exact acelasi fel in care poate sa o faca sistemul digestiv uman. Cu totii sunt de acord ca pisicile sunt diferite. Pisicile sunt cu adevarat complet carnivore.

Expertii spun ca daca te gandesti sa schimbi dieta cainelui tau intr-o dieta vegetariana, este mai bine pentru sanatatea lor ca sa incepi cat este cainele tanar. In acest fel nu este nevoie ca sa isi ajusteze corpul. Oamenii care fac acest lucru sunt de obicei ei insisi vegetarieni sau vegani. Ai putea sa fii vegetarian din motive de sanatate, din motive umanitare sau ecologice. De exemplu un caine de talie medie mancator de carne are un impact asupra mediului mai mare decat un SUV care inghite cu nemiluita combustibil datorita suprafetei de teren si cantitatii de apa necesare producerii carnii pe care o consuma cainele.

Alimentele care sunt special create pentru animalele de companie sunt o pacaleala. Se face uz de comoditatea si ignoranta oamenilor si astfel s-au construit afaceri imense. O serie de caini testati cu Testerul de Sanatate Vitala (Vital Health Testing), care in mod normal se face la oameni, arata ca acei caini hraniti cu hrana din comert au deficiente mari in primul rand de proteine. Cainii vegetarieni nu au aratat la teste ca ar avea deficienta de proteine, chiar atunci cand au fost testati comparativ cu cei mancatori de carne. Si asta nu neaparat datorita faptului ca erau vegetarieni ci mai degraba pentru ca sursa lor de hrana era una naturala si nu procesata

Aceasta poveste sau informatie nu dovedeste ca ar trebui ca animalul tau decompanie, cainele tau, sa fie vegetarian sau vegan. Arata ca de fapt cainii pot sa fie vigurosi cu o astfel de dieta.

Dar oamenii si dietele vegetariene?

O parte majora a populatiei lumii traieste destul de bine cu o dieta vegetariana foarte asemanatoare cu cea a lui Bramble, in special atunci cand iei in considerare ca, cinele lui Bramble constau in majoritate din orez, linte si vegetale. Asta este exact ceea ce a sustinut culturile asiatice timp de secole.

Nu spune ca oricine trebuie sa fie vegetarian sau vegan, dar multi oameni ar fi mai sanatosi daca ar manca mai putina carne, sau ar manca-o cu o mai buna combinare cu alte alimente. Uneori concentrarea cade pe echilibrul alcalin, alteori reducerea greutatii si alte dati gatitul fara gluten.

Carnivorii au in mod traditional vieti mai scurte in cadrul naturii. Vegetarienii depasesc ca perioada de viata multi dintre vecinii lor mancatori de carne. Daca privesti la structura dentara a unui caine, structura mandibulei si sistemul lui digestiv, este destul de clar ca aceste animale sunt mult mai bine adaptate fizic pentru a consuma carne decat oamenii.

Daca oamenii sunt mult mai potriviti pentru o dieta vegetariana, exista o mare probabilitate ca oamenii sa traiasca vieti lungi si sanatoase mancand multe vegetale si fructe. Noi va incurajam sa faceti asta!

Daca un caine poate trai 189 de ani, poate ca si tu ai putea?

Bramble, cainele cu dieta vegetariana care a trait pana la 189 ani
Bramble, cainele cu dieta vegetariana care a trait pana la 189 ani

Surse:

[1] care2.com

[2] viataverdeviu.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info