Cu toate ca atat din punct de vedere istoric, cat si in momentul actual relatiile dintre cele doua tari nu sunt tocmai cordiale, un site rusesc face totusi o reclama magulitoare la adresa Romaniei, prezentand intr-o galerie foto cam tot ce are Romania mai frumos de oferit in domeniul turismului, peisaje superbe, monumente istorice, o prezentare cu adevarat in termeni elogiosi.
“România – una din cele mai misterioase şi frumoase ţări din Europa. Spiritul Evului Mediu se simte peste tot: de la străzile vechi prăfuite şi terminând cu pădurile misterioase. În această ţară puteţi găsi frumuseţea mândră a Carpaţilor, fresce din vechi mănăstiri ortodoxe şi splendoarea castelelor medievale, într-unul dintre ele, conform legendei, locuind însuşi Dracula. Dacă doriţi să faceţi o călătorie în trecut, siteul Adme.ru vă recomandă puternic să vizitaţi această ţară pitorească, unde în fiecare colţ respiră istoria şi legendele”, este descrierea Romaniei, insotita de imagini superbe cu peisaje de basm din Muntii Carpati, Transfăgărăşan sau Castelul Peleş.
Un site rusesc face reclama turismului romanesc: “Vreau sa merg in Romania”
Puteti vedea intreaga galerie foto prezentata de catre site-ul rusesc AICI
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Duminică, 18 ianuarie 2015, s-a desfăşurat prima ediţie a Zilei Culturii Române în comunitatea românească din Sudul Basarabiei. Spectacolul tematic, dedicat aniversării a 165 de ani de la naşterea poetului naţional al tuturor românilor Mihai Eminescu a fost găzduit de românii din localitatea Erdek-Burnu (azi Utkonosovka), raionul Ismail. În cadrul […]