fbpx

RSS

De ce știu ungurii o istorie fal…

Sigismund de Luxembu…

Calificare spectaculoasă a Român…

Echipa feminină de h…

UE(RSS)? Comisarii "europeni", c…

Dacă membrii reziste…

Țara te vrea prost! Salariul cel…

Ministerul "progresi…

Epstein a fost un fel de Plahotn…

De ce-l aducem în di…

Protest la București împotriva "…

Așa numita "taxă Oxi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Curtea Penală Internaţională a luat in calcul examinarea unor posibile crime de război comise în Palestina

Print Friendly, PDF & Email

Curtea Penală Internațională (numită uneori și Tribunalul Penal Internațional) este o instanță de justiție internațională permanentă, cu sediul la Haga în Olanda. Menirea și scopul acestei instituți juridice internaționale este de a judeca persoane care au comis genociduri, crime de război și crime contra umanității.

Printre statele care au ratificat statutul tribunalului,  se numara o suta douazeci si doua de state, printre care și România.

libris.ro

Tratatul nu a fost nici semnat nici ratificat de câteva țări importante precum Statele Unite ale Americii,Rusia, China, Israel și Irak. De fapt, Statele Unite ale Americii și Israelul au semnat inițial tratatul însă au anunțat ulterior că își retrag semnătura.

Curtea Penală Internaţională a luat in calcul examinarea unor posibile crime de război comise în Palestina

Curtea Penală Internaţională a luat in calcul examinarea unor posibile crime de război comise în Palestina de catre statul israelian. Israelul considera această decizie ca fiind “scandaloasă”.

Examinarea preliminară va permite Curteii Penale Internaţionale  să stabilească dacă există o “baza rezonabilă” pentru a deschide o anchetă.

“Procurorul va analiza în special problemele legate de competenţă şi interesele justiţiei”, se arată în comunicatul transmis de Biroul procurorului Curtii Penala Internaţionale , citat de mediafax.ro.

Prin aderarea guvernului palestinian la Statutul de la Roma procurorul Curtii Penale Internaţionale  va putea să deschidă pe viitor  anchete privind eventuale crime de razboi.De la 1 ianuarie, autoritatea Palestiniană a recunoscut competenţa Curtii Penale Internaţionale  în presupuse crime de razboi comise începând cu data de 13 iunie 2014, adică exact din momentul în care statul Israel a lansat ofensivele armate si atacurile cu rachete din Fâşia Gaza.

Statul Israel considera “scandaloasă”  decizia  Curtii Penale Internaţionale  de a începe examinările preliminare, a declarat vineri ministrul de externe israelian Avigdor Lieberman.

Printre statele care au aderat la Statutul de la Roma se numara o suta douazeci si doua de state insa statul Israel nu se numara printre acestea.Curtea Penala Internaţionala, cu sediul la Haga, are competente in anchetarea presupuselor crime de razboi, acte de genocid sau crime impotriva umanitatii.

Curtea Penală Internaţională a luat in calcul examinarea unor posibile crime de război comise în Palestina

Curtea Penală Internaţională a luat in calcul examinarea unor posibile crime de război comise în Palestina

Sursa:

[1] mediafax.ro

[2] ro.wikipedia.org


Comentarii

comentarii

telekom.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
orange.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL