RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Pod tricolor peste Dâmbovița cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Print Friendly, PDF & Email

Un imens steag tricolor a fost întins peste Dâmbovița cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Membrii Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat un flash-mob inedit la Podul de la Piața Națiunilor Unite din București, unde au desfășurat un steag tricolor lat de 5 metri peste râul care traversează orașul.

,,Am ales să cinstim această zi de sărbătoare desfășurând un tricolor care să ne amintească de Podul de flori, dar care să ne și vestească momentul când Prutul nu va mai fi graniță între români, ci râu intern”, a declarat secretarul general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Mădălina Hrițuleac.

Pod tricolor peste Dâmbovița cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Unirea Principatelor Române, cunoscută şi ca Mica Unire, a reprezentat o primă etapă importantă în procesul de înfăptuire a statului naţional unitar român. La 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei, iar la 24 ianuarie domnitor al Ţării Româneşti, act politic care a fundamentat înfăptuirea Unirii.

Pod tricolor peste Dâmbovița cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, Foto: InfoPrut

Pod tricolor peste Dâmbovița cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, Foto: InfoPrut

Sursa:

[1] infoprut.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline