RSS

Alexandru Cumpănașu despre Alian…

Dacă n-au reușit rup…

Cine sunt progresiștii de la Zia…

Râul Bahlui din Iași…

Guvernul României a donat Republ…

Bradul înalt de apro…

Alina Mungiu-Pippidi: "Cine treb…

Proiectul "România e…

"Anticorupția", o mare afacere p…

Mălin Bot continuă r…

Un bust al lui Avram Iancu, dezv…

Miercuri, 5 decembri…

Iohannis desființat de un jurnal…

Jurnalistul Cornel N…

Invitație la lectură: "Români cu…

Înaintaşii neamului …

Încercare de defăimare sau de al…

Știrea momentului în…

Reacție grobiană a lui CTP față …

Reacție grobiană a l…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fost şef al spionajului românesc: Federalizarea Ucrainei este singura soluţie

Print Friendly, PDF & Email

Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe al României, Ioan Talpeş, a declarat intr-un interviu că singura soluţie pentru salvarea statalităţii Ucrainei este formarea unui stat federal, o soluţie respinsă până acum de liderii de la Kiev.

„Eu sunt convins că formula de federaţie va fi singura soluţie care va rezolva condiţia statalităţii ucrainene.” a spus Talpeş într-un interviu acordat lui Cristian Unteanu.

Referitor la situaţia din Republica Moldova, fostul şef al spionajului românesc a respins ideea, din ce în ce mai vehiculată, că Rămânia, ca stat de drept moştenitor, ar trebui să dea o declaraţie de renunţare la Transnistria.

Fost şef al spionajului românesc: Federalizarea Ucrainei este singura soluţie

„Moldova trăieşte momentele care se petrec în Ucraina, pentru că este înconjurată de teritorii ucrainene.Mai mult, există şi populaţie de etnie ucraineană în Moldova. Trebuie să luăm în calcul şi problematica Transnistriei, care intră într-o zonă de escaladă, pentru că devine foarte importantă pentru Moscova ca formulă de variantă statală. Se fac mereu sugestii, ca România, ca stat de drept moştenitor, să dea o declaraţie de renunţare a Transnistriei. Nu cred că România ar trebui să facă acest lucru.” a spus Ioan Talpeş.

Înregistrarea interviului poate fi urmărită AICI

Ioan Talpeş

Romania a fost de acord sa gazduiasca inchisori CIA pentru a putea fi primita in NATO

Sursa:

[1] news.russiatoday.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline