RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Oraşul Cernăuţi a mai făcut un pas spre Europa, semnând la Iaşi un protocol de colaborare

Print Friendly, PDF & Email

La finele acestei săptămâni primarul oraşului Cernăuţi  Olexii Kaspruk a semnat un protocol de colaborare cu oraşele Iaşi şi Chişinău, eveniment care a avut loc în municipiul Iaşi, România.

Primarul de Cernăuţi, a declarat că  cernăuţenii sunt interesaţi de îmbunătăţirea experienţei în domeniul accesării fondurilor de preaderare, iar municipiul Iaşi poate servi un exemplu în acest domeniu. Referindu-se la documentul semnat Olexii Kaspruk a menţionat că acesta înseamnă foarte mult pentru Cernăuţi, dar şi pentru cele trei oraşe, în general, Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi, întrucât cu toţii ne dorim să construim un viitor european pentru cetăţenii sau locuitorii acestor oraşe ţinând cont că vom dezvolta cultura, vom dezvolta infrastructura şi vom păstra patrimoniul comun, a declarat primarul de Cernăuţi pentru radio Iaşi.

Oraşul Cernăuţi a mai făcut un pas spre Europa, semnând la Iaşi un protocol de colaborare

Documentul semnat este foarte important pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 de către municipiul Iaşi şi prevede colaborarea în domeniile cultural, educaţional şi cel al administraţiei locale, a precizat primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, informează aceeaşi sursă.

”În felul acesta s-a văzut foarte clar voinţa celor două oraşe de a susţine Iaşul la titlul de „Capitală Culturală Europeană”. Noi colaborăm pe mai multe proiecte şi în alte domenii, dar cred că educaţia nu poate fi niciodată suspectată că n-ar fi bine să fie susţinută în cele trei oraşe într-o manieră dacă se poate mai directă”, a spus Nichita.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat că după momentul de astăzi, Festivalul Internaţional al Educaţiei, se va desfăşura în formulă tripartită.

”Asta înseamnă că împreună cu Cernăuţiul şi cu Iaşul suntem şi mai aproape de acum încolo într-o formulă de trei – într-o înfrăţire tripartită. Susţinem Iaşul pentru a deveni „Capitală Culturală Europeană în 2021” şi în acelaşi timp proiecte comune în continuare pentru a apropia şi comunităţile noastre, pentru a prelua experienţa legată de fondurile de preaderare. Domeniul culturii rămâne în continuare prioritar, am participat la ultimele două ediţii ale „Festivalului Internaţional al Educaţiei” de la Iaşi şi acum dacă vom face acest lucru împreună cu Cernăuţi şi împreună cu Iaşi, cu siguranţă va fi şi mai bine”, a spus Dorin Chirtoacă.

Odată cu semnarea acestui protocol de colaborare între cele trei oraşe – Cernăuţi, Iaşi şi Chişinău, Ucraina a făcut încă un pas sigur spre Europa.

Oraşul Cernăuţi a mai făcut un pas spre Europa, semnând la Iaşi un protocol de colaborare

Oraşul Cernăuţi a mai făcut un pas spre Europa, semnând la Iaşi un protocol de colaborare

Sursa:

[1] BucPress.eu

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline