libris.ro

Necesitatea unei legi marţiale

Necesitatea unei legi marţiale

Nu putem vorbi despre Romania, decat ca despre o Tara anormala. Anormalitatea in tot ce se intampla in institutiile statutului, ma duce cu gandul si din zi in zi, sunt tot mai sigur ca Romania nu este condusa de buni romani, Romania este condusa de niste cetateni romani, care lucreaza pentru binele altor state, adica, sunt vanduti intereselor altor tari.

Acesti vanduti care, in decursul timpului au ocupat diferite functii la varful statului, au praduit fara mila bogatiile Tarii noastre.

Ei au ocupat functiile de Presedintii ai Romaniei, Prim Ministrii ai Romaniei, ministrii, secretari de stat, sefi ai unor institutii de control, ai politiei, procuraturii, ori judecatoriilor.
Niste oamenii cu drag de Tara lor ar fi fost mandrii ca au ajuns in asemenea functii importante in stat si ar fi actionat pentru binele Tarii, pentru binele celor care iau trimis in asemenea functii.
In arestul politiei, ori in penitenciarele tarii, avem detinutii incepand de la consilierii comunali, primari, consilieri judeteni, presedinti de consilii judetene, prefecti, sefi de institutii publice, procurori, politisti, secretari de stat, ministrii, generali de armata, milionari, asa zisi oameni de afaceri, in fond toti sunt niste hoti.
Avem un guvern format dintr-o alianta, pentru mine este unul din cele mai bune guverne post decembriste, asta nu inseamna ca este imaculat, poate sa fie, habar nu am. Din umbra pandeste opozitia sa ia puterea, asta este jocul democratic intr-o tara normala, dar la noi cum procedam?
Cei ce vor sa vina au mai fost, declaratiile unui fost ministru si al unui om de afaceri facute in fata procurorilor DNA, arata cum erau finantate campaniile electorale prezidentiale si parlamentare cu bani negrii pe vremea guvernului PDL, sumele erau colosale, de milioane de euro, cum ajungeau banii negri la fostul prim ministru Boc, Presedinte al PDL si in general cum furtul din averea publica era institutionalizat.
Toti acesti banditi, indiferent de culoarea politica, care au ocupat functii de decizie in Romania si apoi s-a dovedit ca sunt banditii, sunt ei romani adevarati, ori sunt niste neispraviti pripasiti pe meleagurile astea, precum fanariotii de odinioara?
Trebuie cautate si gasite solutii pentru a oprii pentru todeauna coruptia si furturile la nivel inalt, nu ca ar trebui sa cocolosim pe ceilalti hoti, dar trebuie intai acolo sus, pentru a primi semnale clare de lupta impotriva coruptiei si hotiei.
Asa cum cei aflati in cele mai inalte functii beneficiaza de anumite imunitati, tot asa de bine ar putea fi introdusa Legea Martiala numai pentru inaltii demnitari, in functie de gravitatea faptei, reintrodusa pedeapsa cu moartea. Nu se sperie nici un ministru de puscarie, face un an doi, vine acasa si ramane cu banii, numai spun ca in penitenciar beneficiaza de conditii pe care multi cetateni cinstiti nu le au acasa la ei.
In conditiile unei legi martiale ce ar putea avea si un articol care sa prevada pedeapsa cu moartea pentru infractiuni grele, am putea vedea inalti demnitari in functie, ori fosti demnitari, cu gusile pline alergand la DNA, precum pacatosul la duhovnic. Dupa spovedirea la duhovnicul-procuror, ar putea astepta clementa din partea legii, dar o clementa de la maximum de pedeapsa, nu joaca ce este acum.
Intri pe usa DNA, versi gusa si pleci acasa linistit, apoi te astepti la o pedeapsa cu suspendare, ori o luna doua de parnaie. Trebuie innasprite la maximum legile, iar cu ajutorul clementei sa poata ajunge sa execute 10-15 ani de temnita grea, nu un an, doi ,cu televizor, bodigard si permisii mai dese decat atunci cand erau militari in termen.
Daca s-ar aplica legea pe care o propun, iar pedeapsa pentru: delapidare, coruptie, furt din banul public, in functie de cuantum, metoda folosita si rangul avut pe scara ierarhica, sa mearga pana la condamnarea la moarte, iar pedepsele de pana la 25 de ani sa fie frecvente.
Pentru a primii o reducere din pedeapsa, infractorii ar trebui sa colaboreze cu organele de ancheta penala. Abia atunci coada formata de infractori la usa DNA, ar fi mai mare decat a habotnicilor la moastele sf.Dimitrie. Ar fi bataie la usa procurorilor, care infractor sa intre primul sa-l dea in gat pe celalalt, pentru a scapa el cu o pedeapsa mai mica.
Pentru a se realiza ce propun eu ar trebui alti parlamentari, alti politicieni, alt mod de a conduce Romania.
Jigodiile care au distrus Romania
Jigodiile care au distrus Romania

Sursa:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


[1] carstea-ionel.blogspot.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info