libris.ro

Monarhistii rusi sustin unionismul romanesc

Monarhistii rusi sustin unionismul romanesc

Monarhistii ruși susțin  unionismul românesc, de această părere este Nicolai Trușcealov reprezentantul și coordonatorul  Mișcării Imperiale din Rusia (MIR).

Într-un interviu acordat portalului www.mesager.net, fiind întrebat  ”Ce atitudine are față de Republica Moldova?” Nicolai Trușcealov a declarat că  Este evident faptul că Moldova, ca și multe alte țări care și-au obținut independența după destrămarea Uniunii Sovietice, nu pot fi numite state suverane în sensul deplin al cuvântului. Înțelegem foarte bine dorința moldovenilor, care se consideră parte a poporului român de a se uni cu România, pentru că și poporul rus este unul din cele mai separate popoare din lume.

Monarhistii rusi sustin unionismul romanesc

Cu toate acestea, nu putem susține tendința Moldovei de a se integra în Uniunea Europeană, cu atât mai mult o eventuală aderare la NATO, sub orice formă. Vrem să vedem în vecinii noștri, îndeosebi cei ortodocși, niște aliați geopolitici, nu inamici. Probabil, cea mai bună variantă, atât pentru moldoveni și pentru români, cât și pentru ruși, este ca frontiera dintre România și Rusia să treacă pe râul Nistru, iar pentru realizarea acestui lucru, e nevoie de multă muncă din partea național-patrioților din România și Rusia.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


În acest context la întrebarea ”Ce reprezintă pentru voi figura legionarului  Corneliu Zelea Codreanu?” . Nicolai Trușcealov a declarat că  ”Corneliu Zelea Codreanu reprezintă un exemplu al unui adevărat lider pentru toate mișcările de dreapta! Printre naționaliștii ruși ortodocși, autoritatea lui Codreanu este de netăgăduit. I se dedică numeroase articole, poezii și cântece. Majoritatea dintre rușii cu convingeri de dreapta îl consideră pe Codreanu propriul lor lider național.  Am putea spune că și organizația paramilitară “Legiunea Imperială” este inspirată din exemplul Legiunii Arhanghelului Mihail.”

La final de interviu Nicolai Trușcealov s-a adresat cu următorul mesaj către de dreapta din România:  ”Fiți tari cu duhul, fiți păstrători și apărători fideli ai credinței ortodoxe. Fiți urmași demni al Capitanului.

În cele din urmă, insistăm și vom insista din nou pe o relație de prietenie și colaborare între ruși și români, spre binele ambelor popoare.”

Portalul “I.D.O.” cu referire la www.mesager.net,  aduce la cunoștință că Mișcarea Imperială Rusească (MIR)  reprezintă o organizație naționalistă și monarhistă. Activitatea noastră constă în acțiuni sociale și politice (mitinguri, marșuri, conferințe), agitație și propaganda ideilor noastre prin intermediul resurselor media, editarea presei patriotice și cărți, campanii de caritate. MIR are și o aripă militarizată – “Legiunea Imperială”, care se ocupă de pregătire sportivă și militară a camarazilor. La ora actuală, mulți din voluntari ai “Legiunii Imperiale” luptă împotriva unităților de represiune ale huntei de la Kiev.

Curtea imperială din St. Petersburg, 1840: "Moldova şi Valahia sunt ţări locuite de un popor care are o singură origine, o singură limbă, o singură credinţă", sursa imagine: sfatulbatranilor.ro
Curtea imperială din St. Petersburg, 1840: „Moldova şi Valahia sunt ţări locuite de un popor care are o singură origine, o singură limbă, o singură credinţă”, sursa imagine: sfatulbatranilor.ro

Sursa:

[1] mesager.net via ido.md

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info