libris.ro

EROMANIA.RO O GLUMA DE PESTE 8 MILIOANE DE EURO! ACEASTA ESTE O LECTIE PENTRU TOTI EVAZIONISTII DIN ROMANIA!

EROMANIA.RO O GLUMA DE PESTE 8 MILIOANE DE EURO! ACEASTA ESTE O LECTIE PENTRU TOTI EVAZIONISTII DIN ROMANIA!

Cel mai scump site din Romania! UN DEZASTRU TOTAL!

e-România, un portal de 8 milioane de euro şi de nota 3

AUTORITATILE se lauda ca portalul eRomania sustine peste 50.000 de utilizatori simultan, cand de fapt site-ul devine inaccesibil la 100 de cereri simultane.    Sursa: www.Rstiri.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


EROMANIA.RO O GLUMA DE PESTE 8 MILIOANE DE EURO! ACEASTA ESTE O LECTIE PENTRU TOTI EVAZIONISTII DIN ROMANIA!

Infrastructura hard si soft a eRomania (n.a un portal implementat de firma Omnilogic pe care autoritatile au cheltuit fonduri publice de circa 12 milioane de euro) poate suporta peste cinci milioane de utilizatori inregistrati si peste 50.000 de utilizatori simultan.”

– a declarat joi secretarul general din Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), la conferinta in care Dan Nica ii preda sefia acestui minister lui Razvan Cotovelea.

Declaratia este neintemeiata si iresponsabila, avertizeaza un dezvoltator web, care a demonstrat in studioul HotNews.ro, cum intregul portal devine inaccesibil pe toata durata rularii unui test de 60 de secunde in care se fac 100 de cereri simultane asupra unei pagini din site.

In conferinta de final de mandat la conducerea Ministerului pentru Societatea Informationala, Dan Nica (PSD) a declarat joi, 6 martie 2014, ca in peste 2 luni de la lansarea in testare publica asupra portalului eRomania au fost lansate fara succes 100.000 de atacuri cibernetice.

VIDEO TEST: Cati utilizatori sustine eRomania? In urma acestui articol, un dezvoltator web care a dorit sa-si pastreze anonimatul a contactat redactia HotNews.ro si a atentionat ca un simplu test, uzual in lumea dezvoltatorilor web, demonstreaza ca portalul eRomania cedeaza sub presiunea accesului simultan a 100 de utilizatori.

Folosind un program utilitar din suita Apache, pe care cea mai mare parte a dezvoltatorilor web il folosesc tocmai pentru a testa capacitatea site-urilor lor de a sustine un numar semnificativ de utilizatori, dezvoltatorul a rulat luni, 10 martie, un test de mai putin de 60 de secunde in care s-au facut 100 de cereri simultane asupra unei pagini din portalul eRomania.

Rezultatul? Pe toata durata testului, portalul nu mai raspundea la nici o comanda“Este clar ca afirmatia oficiala a d-lui Adrian Kalapis legata de capacitatea platformei de a suporta “peste 50.000 de utilizatori simultan” este nefondata.

Problema grava este insa alta: respectiva afirmatie nu este doar neintemeiata, ci si iresponsabila.

Daca un simplu test efectuat de pe un calculator (si a carui rulare nu necesita cunostinte tehnice foarte avansate) duce la suspendarea functionarii portalului, va dati seama la ce riscuri este expus acesta din momentul in care respectiva afirmatie a fost facuta public.

Ca o gluma, nu ne ramane decat sa speram ca “hacker-ii” vor considera ca un atac asupra portalului eRomania ar fi sub demnitatea lor profesionala.” – ne-a declarat dezvoltatorul. Din testele noastre (pe care le-am facut miercuri, 12 martie, dupa simularea facuta de dezvoltatorul web) accesand cu 10 utilizatori simultan pagina de start a eRomania, rasunsul portalului variaza intre 5 secunde si 20 de secunde.

Daca se acceseaza de 100 de utilizatori simultan, timpul de raspuns creste la valori cuprinse intre 30 si 65 de secunde. Ne-am oprit aici cu testarea, dar este putin probabil ca in aceste conditii portalul sa poata suporta peste 50.000 de utilizatori simultan. eRomania -pare a fi o bataie de joc pe bani publici si un proiect mort din fasa Trecand de la partea tehnica la continut, prima intrebare care-ti vine in minte cand spui 12 milioane euro este:

Ce stie sa faca de banii astia? Prima parte a site-ului este plina de franturi de informatii si linkuri catre locul de unde au fost luate aceste informatii. Sursa: “Omnilogic si diverse surse publice deschise”.

Acest portal web a fost dezvoltat de catre firma Omnilogic in baza unui contract incheiat in anul 2010, cand la conducerea Ministerului Comunicatiilor era Gabriel Sandu (PDL), iar valoarea totala a proiectului se ridica la 52.057.628 lei (TVA inclus). Este singurul proiect concretizat din grandioasa strategie eRomania estimata la 500 milioane de euro, initiata in timpul Guvernarii PDL si ulterior abandonata.

Din 2010 si pana in prezent acest portal nu a fost lansat public. Dupa plecarea lui Gabriel Sandu, la sefia Ministerului Comunicatiilor s-au perindat alti doi ministri PDL – Valerian Vreme si Razvan Mustea, care au tergiversat lucrarile si s-au ferit sa concretizeze acest proiect, desi Ministerul a platit in mandatele lor milioane de euro catre Omnilogic.

Gabriel Marin, seful Omnilogic, sustine ca portalul a fost gata inca din 2010 dar ca la mijloc a fost ‘o problema de viziune din partea autoritatilor’. HotNews.ro a adresat miercuri catre Ministerul Comunicatiilor intrebarile de mai jos, legate de costurile si capacitatea tehnica a acestui portal si vom reveni cu raspunsuri imediat ce le vom obtine: 1.

Va rugam sa ne prezentati situatia defalcata pe fiecare componenta a acestui sistem pentru care statul a platit pana acum suma de 37.265.277 lei (TVA inclusa) 2. Cine se va ocupa de actualizarea informatiilor din acest sistem dupa data de 1 aprilie 2014 cand acesta va fi lansat oficial? Ce demersuri exacte ati facut in acest sens? 3.

Aveti o garantie ca autoritatile publice vor actualiza informatiile din acest portal? Daca nu, nu considerati ca acest proiect este mort diin fasa?

4. Cine va asigura mentenanta acestui sistem, cat timp se va face si ce costuri vor fi pentru aceste servicii de mentenanta?

5. Domnul Kalapis a declarat in conferinta de final de mandat a Ministrului Nica urmatoarele:”Infrastructura hard si soft a eRomania poate suporta peste cinci milioane de utilizatori inregistrati si peste 50.000 de utilizatori simultan”.

Mentineti aceste cifre sau a fost o greseala de prezentare a dl Kalapis? Cifra de peste 50.000 de utilizatori simultan este uriasa. Am intrat puţin pe website-ul companiei care a dezvoltat acest website şi am constatat că este la fel de slab optimizat.

Oare cum gândesc cei care conduc această comanie şi ce este la mijloc? Unde au ajuns acesti bani de fapt?

Totuşi, înclin să cred că aici au fost alte aranjamente pe banii noştri, chiar nu este posibil ca un astfel de website, să coste atat!

EROMANIA.RO O GLUMA DE PESTE 8 MILIOANE DE EURO! ACEASTA ESTE O LECTIE PENTRU TOTI EVAZIONISTII DIN ROMANIA!, sursa imagine: Rstiri.ro
EROMANIA.RO O GLUMA DE PESTE 8 MILIOANE DE EURO! ACEASTA ESTE O LECTIE PENTRU TOTI EVAZIONISTII DIN ROMANIA!, sursa imagine: Rstiri.ro

Sursa:

[1] www.rstiri.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info