RSS

Rusinos! Cui i-au amplasat statu…

Rusinos! Cui i-au amp…

Tarile Baltice sar in apararea P…

Tarile Baltice sar in…

Toxicitatea lui Emil Boc inca se…

Toxicitatea lui Emil …

Bataie de joc la Carei! Parcul d…

Bataie de joc la Care…

Emotionant! Imnul românilor din …

Emotionant! Imnul rom…

Românii din Carei cunosc "greuta…

Românii din Carei cun…

Si totusi ce sarbatoresc cu adev…

Si totusi ce sarbator…

Liviu Plesoianu cere judecarea p…

Liviu Plesoianu cere …

Pentru o zi, Măgura Ilvei a deve…

Pentru o zi, Măgura I…

Asociatia Calea Neamului se alăt…

Asociatia Calea Neamu…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Mobilizarea in Bucovina decurge dificil

De la 20 ianuarie a.c.,  în Ucraina şi-a luat startul cel de-al patrulea val de mobilizare militară. De data aceasta, aproape toţi cetăţenii supuşi serviciului militar, rezerviştii vor fi chemaţi pentru a trece examenul medical şi pentru a se afla starea lor familială şi numărul persoanelor care vor fi eliberate de încorporare.  Bunăoară, după cum s-a accentuat la Comisariatul Militar Regional, în  perioada respectivă, ordine de mobilizare vor primi aproximativ 2500 de bucovineni.

Multe persoane, care urmau să primească ordine de mobilizare, sunt plecate peste hotarele regiunii şi Ucrainei, de aceea numele lor de familie au fost introduse în liste şi transmise organelor de drept pentru a fi date în căutare. La 22 de persoane le-au fost intentate procese penale pentru eschivarea de la mobilizare. În prezent continuă selectarea voluntarilor pentru serviciul militar prin contract din rândurile rezerviştilor şi cetăţenilor  supuşi serviciului militar – atât a bărbaţilor, cât şi a femeilor, cu vârste cuprinse între 18-60 de ani.

Mobilizarea in Bucovina decurge dificil

Şi cu toate că pe frontul din Donbas sunt omorâţi şi răniţi zilnic zeci de militari şi civili, câteva zeci de bucovineni şi-au manifestat deja dorinţa să participe voluntar la operaţiunile antiteroriste din estul Ucrainei, a informat comisarul militar regional Vitalii Ciurai. De altfel, de la 27 ianuarie, primele 60 de persoane încorporate din ţinut, vor fi instruite, timp de o lună,  la Centrul militar „Desna”, regiunea Cernighiv.

Bucovina a pierdut în războiul terorist din estul Ucrainei încă doi eroi – Oleksandr Garbuz, în vârstă de 27 de ani, originar din s. Putryne, raionul Chelmenţi, militar din brigada aeriană de desant din Dnipropetrovsk, şi cernăuţeanul Leonid Petyhacinyi, cu rădăcini româneşti.

Deci, joi, 29 ianuarie, a fost dat țărănii, pe Aleea Eroilor din Cimitirul din Cernăuţi, juristul Leonid Petyhacinyi, luptător din batalionul ”Donbas”, considerat dispărut încă vara precedentă, însă, în consecinţa expertizei medicale, s-a constatat că a căzut eroic la 29 august 2014 în infernul sângeroaselor lupte de lângă Ilovaisk.

apiland.ro

Durerea pierderii fiului, fratelui, soţului lasă o rană sângerândă în inimile celor scumpi şi dragi, iar despărţirea pentru totdeauna e tot o moarte sufletească pentru cei rămaşi în viaţă, ce-şi deapănă zilele, anii, în lacrimile durerii sfâşietoare, în profunde tristeţi.

În prezent, trei bucovineni militari, care apărau aeroportul din or. Doneţk, au fost daţi dispăruţi. Informaţia oficială referitoare la aceşti trei „kiborgi”, dispăruţi, originari din raioanele Storojineţ, Hotin şi Chelmeneţ, se verifică, căci ei nu figurează  în lista celor omorâţi pe frontul din estul Ucrainei, probabil că au fost luaţi prizonieri sau se află fără cunoştinţă în spitalul din Dnipropetrovsk, unde au fost transportaţi mulţi militari răniţi în stare gravă, a declarat, la o recentă conferinţă de presă, Vitalii Ciurai, comisarul militar regional. E posibil ca printre ei să se afle şi aceşti trei militari bucovineni.

După cum a informat V. Ciurai, încorporarea în Bucovina decurge dificil. Doi primari din localitățile raioanelor Noua Suliţa, Hliboca şi conducătorul unei întreprinderi cernăuţene au refuzat să se ocupe de înmânarea ordinului de prezentare la comisariatele militare cetăţenilor, de aceea organele de resort au fost nevoite să-i sancţioneze contravenţional.  

„Mobilizarea în ţinut decurge dificil. Cea mai complicată situație e în raioanele Hliboca, Storojineţ şi Vijniţa. Conform legislaţiei în vigoare, la înfăptuirea procesului  de recrutare  sunt implicate organele autoadministrării locale, primăriile, conducătorii întreprinderilor etc. Evident, de persoanele responsabile de mobilizare, care au refuzat să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu, se vor ocupa de acum organele de drept”, a adăugat Vitalii Ciurai.

Diana TOMA

Mobilizarea in Bucovina decurge dificil, imagine: zorilebucovinei.com

Mobilizarea in Bucovina decurge dificil, imagine: zorilebucovinei.com

Sursa:

[1] zorilebucovinei.com


Articolele publicate de catre Glasul.info pot fi preluate doar in limita a 500 de caractere si numai cu citarea sursei prin link activ. Preluarea integrala a articolelor poate fi facuta numai in baza unui acord scris din partea Glasul.info.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste Glasul.info si pe FACEBOOK!


loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

loading...
Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Close
Citește articolul precedent:
Bogdan Diaconu - SUA a dat unda verde desfiintarii UDMR!
Apel către șmecheri: lăsați-vă de politică!

Nota noastra: Clasa politica romaneasca este moarta de mult, numai...

Romanii din Kazakhstan: "Nu ştiţi ce înseamnă să plângi de dorul meleagurilor natale…", foto: dacia.kz
Romanii din Kazahstan: “Nu ştiţi ce înseamnă să plângi de dorul meleagurilor natale…”

Interviu cu Nicolae Plushkis, preşedintele Asociaţiei „Dacia” din Kazahstan: -...

La vârsta de 80 de ani, un roman din oraşul kazah Karaganda şi-a îndeplinit visul vieţii sale: în Ziua Naţională a României a ajuns la Alba-Iulia, capitala Unirii
La varsta de 80 de ani, un roman din orasul kazah Karaganda si-a indeplinit visul vietii sale: in Ziua Nationala a Romaniei a ajuns la Alba-Iulia, capitala Unirii

La varsta de 80 de ani, un roman din orasul...

Închide