Corina Crețu consideră migrația …

"Corina Creţu: Român…

A înnebunit Lupul? Consiliul Jud…

La Arad nu doar prim…

1897: Românii din Transilvania d…

"Stat-au ungurii pe …

La 24 martie 1921 erau condamnaț…

La fel ca și în spat…

Martirii macedo-români din Balca…

" La biserica Mavrog…

O realitate de necontestat: din…

Declarația de la Al…

Un club de etnologie preocupat d…

Cei de la ETNOSTUD s…

La 23 Martie 1847 un incendiu de…

Una dintre tragediil…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Apel către șmecheri: lăsați-vă de politică!

Print Friendly, PDF & Email

Nota noastra: Clasa politica romaneasca este moarta de mult, numai ca nu miroase inca a putrefactie sau politicienii romani si-or fi mascat mirosul de rancezeala prin minunile cosmeticii moderne. Este o clasa politica compromisa, plina de lichele, de arivisti si de tradatori de orice fel, inclusiv de neam si de tara.

Jegul care ii caracterizeaza are deja mai multe straturi suprapuse unul peste altul. Din punct de vedere moral politicienii romani sunt cea mai de jos categorie sociala a Romaniei, pleava societatii in care traim, deoarece acestia ar trebui sa constituie exemple de conduita etica si sociala si tocmai ei sunt cei care au pervertit si pervertesc inca toate valorile spirituale, culturale, istorice si sociale ale poporului roman.

Politica nu mai e ce-a fost. Nu mai asigură imunitate, nu mai e calea sigură spre îmbogățire fără teamă de lege. Așa că îi sfătuiesc pe șmecheri să se lase de politică și să lase locul celor care ar dori să facă ceva pentru această țară, dar nu prea au avut loc de sforari și de combinatori. Cum DNA curăță scena de figurile sinistre ale tranziției, sper ca acest lucru să-i descurajeze pe potențialii imitatori.

Apel către șmecheri: lăsați-vă de politică!

Dacă ieșirea din scenă, în cătușe, a marilor profitori ai tranziției românești nu face decât să elibereze locurile pentru alți șmecheri puși pe căpătuială, nu am făcut nimic. Tocmai de aceea îi sfătuiesc pe cei care vor să se îmbogățească să aleagă altă cale decât politica.

Nu știu, să inventeze ceva nemaivăzut, să facă afaceri în privat și să demonstreze acolo că sunt capabili, orice, dar să lase politica deoparte. E și spre binele lor. Dar, mai ales, spre binele nostru. Să lase astfel locul celor care nu văd în politică o afacere, ci o modalitate de a servi binelui public, oricât de desuetă ar părea formularea.

E timpul ca în politică să pătrundă oameni care vor să lase în urma loc ceva, altceva decât moșteniri fabuloase familiei și conturi ascunse. Nu e bine nici pentru familiile profitorilor, până la urmă, să intre în politică, pentru că am văzut și destule beizadele ajunse alături de părinți după gratii.

Avem acum posibilitatea unei înnoiri reale a clasei politice după operațiunea de igienizare efectuată de DNA și care se află, chiar în aceste zile, într-o ofensivă spectaculoasă. Să nu rămânem doar cu atât. Locurile goale să nu fie umplute iarăși de oameni din aceeași plămadă, că nu am făcut nimic.

Există foarte mulți români pricepuți și dornici să facă ceva pentru țara lor, numai că nu aveau loc de apucătorii tranziției. Acum e momentul să-i încurajăm pe cei care țin la țara lor să facă un pas în față și să își primească locul meritat.

Un loc care înseamnă responsabilitate și muncă, nu altceva. Avem șansa să aducem în fruntea României o nouă categorie de oameni, cu alte gânduri și cu totul alte intenții decât cei care defilează în aceste zile la DNA. Să nu ratăm această șansă. Altfel, DNA va secera la nesfârșit pleava, dar România nu se va alege cu nimic decât cu satisfacția dreptății post-factum.

Bogdan Diaconu

Bogdan Diaconu - SUA a dat unda verde desfiintarii UDMR!

Bogdan Diaconu – SUA a dat unda verde desfiintarii UDMR!

Sursa:

[1] Bogdan Diaconu

[2] adevarul.ro

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri