libris.ro

Apel către șmecheri: lăsați-vă de politică!

Apel către șmecheri: lăsați-vă de politică!

Nota noastra: Clasa politica romaneasca este moarta de mult, numai ca nu miroase inca a putrefactie sau politicienii romani si-or fi mascat mirosul de rancezeala prin minunile cosmeticii moderne. Este o clasa politica compromisa, plina de lichele, de arivisti si de tradatori de orice fel, inclusiv de neam si de tara.

Jegul care ii caracterizeaza are deja mai multe straturi suprapuse unul peste altul. Din punct de vedere moral politicienii romani sunt cea mai de jos categorie sociala a Romaniei, pleava societatii in care traim, deoarece acestia ar trebui sa constituie exemple de conduita etica si sociala si tocmai ei sunt cei care au pervertit si pervertesc inca toate valorile spirituale, culturale, istorice si sociale ale poporului roman.

Politica nu mai e ce-a fost. Nu mai asigură imunitate, nu mai e calea sigură spre îmbogățire fără teamă de lege. Așa că îi sfătuiesc pe șmecheri să se lase de politică și să lase locul celor care ar dori să facă ceva pentru această țară, dar nu prea au avut loc de sforari și de combinatori. Cum DNA curăță scena de figurile sinistre ale tranziției, sper ca acest lucru să-i descurajeze pe potențialii imitatori.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Apel către șmecheri: lăsați-vă de politică!

Dacă ieșirea din scenă, în cătușe, a marilor profitori ai tranziției românești nu face decât să elibereze locurile pentru alți șmecheri puși pe căpătuială, nu am făcut nimic. Tocmai de aceea îi sfătuiesc pe cei care vor să se îmbogățească să aleagă altă cale decât politica.

Nu știu, să inventeze ceva nemaivăzut, să facă afaceri în privat și să demonstreze acolo că sunt capabili, orice, dar să lase politica deoparte. E și spre binele lor. Dar, mai ales, spre binele nostru. Să lase astfel locul celor care nu văd în politică o afacere, ci o modalitate de a servi binelui public, oricât de desuetă ar părea formularea.

E timpul ca în politică să pătrundă oameni care vor să lase în urma loc ceva, altceva decât moșteniri fabuloase familiei și conturi ascunse. Nu e bine nici pentru familiile profitorilor, până la urmă, să intre în politică, pentru că am văzut și destule beizadele ajunse alături de părinți după gratii.

Avem acum posibilitatea unei înnoiri reale a clasei politice după operațiunea de igienizare efectuată de DNA și care se află, chiar în aceste zile, într-o ofensivă spectaculoasă. Să nu rămânem doar cu atât. Locurile goale să nu fie umplute iarăși de oameni din aceeași plămadă, că nu am făcut nimic.

Există foarte mulți români pricepuți și dornici să facă ceva pentru țara lor, numai că nu aveau loc de apucătorii tranziției. Acum e momentul să-i încurajăm pe cei care țin la țara lor să facă un pas în față și să își primească locul meritat.

Un loc care înseamnă responsabilitate și muncă, nu altceva. Avem șansa să aducem în fruntea României o nouă categorie de oameni, cu alte gânduri și cu totul alte intenții decât cei care defilează în aceste zile la DNA. Să nu ratăm această șansă. Altfel, DNA va secera la nesfârșit pleava, dar România nu se va alege cu nimic decât cu satisfacția dreptății post-factum.

Bogdan Diaconu

Bogdan Diaconu - SUA a dat unda verde desfiintarii UDMR!
Bogdan Diaconu – SUA a dat unda verde desfiintarii UDMR!

Sursa:

[1] Bogdan Diaconu

[2] adevarul.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info