Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, le-a adresat colegilor sai parlamentari o scrisoare deschisa in care i-a avertizat ca in ultima vremii alesii neamului sufera foarte mult la capitolul imagine, ei fiind vazuti de catre alegatori drept «hoţi», «corupţi»,«profitori» sau «chiulangii».
Valeriu Zgonea: “Suntem văzuți drept “hoţi”, “corupţi” şi “chiulangii””
” Printr-o Scrisoare dechisă adresată colegilor deputați am propus să avem o colaborare reală și în interes public între toate partidele. Trebuie să lăsăm deoparte declarațiile politice și să găsim împreună, prin dialog, soluții la problemele cetățenilor. România are nevoie de o clasă politică responsabilă, de parlamentari asupra cărora să nu mai planeze suspiciuni cu privire la acte de corupție și care să vină la muncă pentru a-și îndeplini promisiunile față de cei care i-au ales.
De suficiente ori, am constatat cu tristeţe faptul că nu ne raportăm la regulamente şi norme, ci improvizăm sau încercăm să facem slalom printre reguli şi cutume instituţionale.
Puterea mediatică a unor astfel de aşa-zise exemple, poate nesemnificative ca proporţie în raport cu numărul total al parlamentarilor, dar uriaşe la nivelul exemplulului de conştiinţă publică, a făcut ca de cele mai multe ori efortul şi munca noastră să se topească în apelative precum «hoţi», «corupţi»,«profitori» sau «chiulangii»”, a scris Valeriu Zgonea in scrisoarea deschisa adresata colegilor sai
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Anastasie Fătu (n. 2 ianuarie 1816, Mușata, Vaslui – d. 3 martie 1886, Iași) a fost un medic și botanist român, membru titular al Academiei Române.Pe 2 februarie 1816 se nastea Anastasie Fătu, medic și naturalist român, fondatorul Grădinii Botanice din Iași. Existenta Gradinii Botanice din Iasi are o istorie zbuciumata […]