libris.ro

Scrisoare deschisa a Societatii Culturale Bucuresti Chisinau catre Vladimir Putin

Scrisoare deschisa a Societatii Culturale Bucuresti Chisinau catre Vladimir Putin

Am primit pe una din adresele redactiei noastre o scrisoare deschisa din partea Societatii Culturale Bucuresti Chisinau adresata lui Vladimir Putin dar si una catre vecinii nostri ucraineni.

Scrisoarea este semnata de catre Gheorghe Gavrilă Copil, preşedintele Societăţii Culturale Bucureşti-Chişinău şi redactor al revistei electronice NOI, DACII ( www.noidacii.ro ).

Redam continutul acestor scrisori si raspundem astfel dorintei autorului:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Publicaţi. Cine doreşte, poate transmite aceste scrisori ,oricăror destinatari din ţară şi din lumea largă.”

 

Domnule Preşedinte Vladimir Putin,

Mă numesc Gheorghe Gavrilă Copil, sunt preşedintele Societăţii Culturale Bucureşti-Chişinău şi redactor al revistei electronice NOI, DACII!( www.noidacii.ro )

Vă scriu din România, patria mea mult iubită şi mult oropsită, dar va depăşi situaţia dramatică prin care trece, noi românii redevenind stăpânii României. Federaţia Rusă fiind  moştenitoarea URSS, considerăm că Domnia-Voastră poate contribui la lichidarea consecinţelor Tratatului Ribbentrop-Molotov, adică la anexarea unor teritorii ale României  de către URSS şi totodată la  reanexarea  acestora, în timpul  Celui de al II-lea Război Mondial, în 1944.

E vorba de Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa. În aceste teritorii Moscova sovietică a declanşat holocaustul etnic împotriva românilor.  Vă propunem un prim pas, retragerea necondiţionată a armatei din Tighina, la răsărit de Nistru, deoarece oraşul Tighina (Bender), de la apus de râul Nistru, face parte dintotdeauna din Basarabia, acum din R. Moldova. Este inclus, abuziv, de către URSS, în Transnistria.

Atât partea de sud a Basarabiei (până la Marea Neagră), cât şi nordul Basarabiei, fac parte din întreaga Basarabie, acum, în continuare alipite Ucrainei, în interiorul Basarabiei constituindu-se statul Republica Moldova, din care face parte şi Transnistria.

Această reparaţie teritorială, reintegrarea oraşului Tighina în Basarabia (în R.Moldova!) va fi un bun semnal pe planul politic internaţional, spre luare aminte la pasul următor, o declarţie clară, conformă adevărului: URSS a anexat Basarabia, Ţinutul Herţa şi nordul Bucovinei de la România, le-a alipit Republicii Socialiste Sovietice Ucraina, temporar.

Federaţia Rusă consideră că relaţiile dintre Federaţia Rusă şi România, cât şi cu Uniunea Europeană, trebuie să se stabilizeze pe încredere. Propunerile noastre sunt singurele variante autentice, de încredere. În contextul geopolitic de azi există insinuarea că Federaţia Rusă se poate învecina direct cu România, ceea ce ar însemna, anexarea părţii de sud a Basarabiei, în felul acesta Moscova învecinându-se cu Transnistria, cu R. Moldova, iar pe râul Prut cu România.

Considerăm că Moscova nu va cădea în această capcană. Pentru anexările provinciilor româneşti sunt de vină Stalin şi Hiler, Guvernul sovietic şi Guvernul nazist, URSS  şi Germania nazistă, aceste provincii româneşti fiind anexate de către URSS.

Domnule Vladimir Putin, vă rugăm să fiţi cu luare aminte, să nu semnaţi Dumneavoastră în locul lui Stalin şi Hitler, în locul URSS şi al Germaniei naziste, în locul lui Molotov şi Ribbentrop, reactivarea acestui  Tratat,  pe cale militară şi totodată prin diversiuni şi conflict armat  în Basarabia şi în R. Moldova. Tratatul acesta este una din cele mai mari crime la adresa umanităţii, consecinţele contină şi azi.

Domnule Preşedinte Vladimir Putin, Reîntregirea României este un drept inalienabil al României, ca primă etapă Unirea Republicii Moldova cu România.  Fie această Unire după intrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, fie Unirea,  fără a fi în Uniunea Europeană. Consider că această Unire, înainte de anii necesari R. Moldova pentru a îndeplini condiţiile acceptării în Uniunea Europeană, este prioritară. Ştim că vă opuneţi ca Transnistria,  parte componentă a R. Moldova, să se unească cu România, deodată cu R. Moldova.

Doriţi ca Transnistria să facă parte din Federaţia Rusă. Între Rusia şi Transnistria se află Ucraina! V-aţi propus să împiedicaţi cu orice mijloace Unirea R. Moldova cu România? Pe cale militară , prin diversiune internă? Considerăm că aceste căi nu fac parte din planurile reale ale Moscovei, drept pentru care vă facem o propunere,  Unirea necondiţionată a  R. Modova, cu România, deci şi cu Transnistria. În Transnistria cea mai mare comunitate etnică o formează românii.

Ştiţi prea bine că Transnistria a fost anexată de imperiul ţarist. În Transnistria din timpul anexării, marea majoritatea  populaţiei era constituită din români. Un mare om de stat, ca să fie respectat şi glasul său să fie auzit în întreaga lume, trebuie să înlăture răul săvârşit de conaţionalii săi  din trecutul mai îndepărtat sau apropiat. Meditaţi d-le preşedinte Vladimir Putin şi la această propunere şi la avantajele stabilizării bunei vecinătăţi între Federaţia Rusă şi România, între Federaţia Rusă şi Uniunea Europeană.

Cu toate doririle de bine,

Societatea culturală Bucureşti-Chişinău

Gheorghe+40 0720127570

Gavrilă Copil, preşedinte

bucuresti.chisinau@gmail.com

Dragi ucrainieni,

Ştim cu toţii că sunteţi într-o situaţie gravă şi complicată. Planul Federaţiei Ruse de a înconjura Ucraina din răsărit, din sud şi din apus, de a o prinde ca într-un cleşte, reiese fără nici o îndoială prin faptul că Moscova nu renunţă la Transnistria.

Dacă Ucraina ar atenta la integritatea R. Moldova, încercând să ocupe Transnistria, există o mare probabilitate ca Federaţia Rusă să reacţioneze în forţă, ocupând sudul Basarabiei, ajungând astfel până la Transnistria,  înglobând în Federaţia Rusă, Transnistria, răsăritul, sudul şi apusul Ucrainei, ceea ce ar duce la o confruntare totală între Federaţia Rusă  şi Ucraina.

După opinia noastră doar intrarea rapidă a Ucrainei în Uniunea Europeană şi în NATO poate stopa marele pericol care o ameninţă. Pentru salvarea poporului ucrainian de la nimicire, considerăm că Uniunea Europeană şi NATO pot  facilita intrarea rapidă a Ucrainei în U E şi în NATO. Vă rugăm să citiţi cu răbdare aceste rânduri, pentru a constata că acceptând propunerea noastră, nu aveţi de pierdut nimic, numai de câştigat.

Războiul poate fi evitat şi Ucraina salvată. În partea de sud şi de răsărit a Ucrainei trăiesc milioane de rusi. În partea de apus a Ucrainei, ucrainienii şi-au păstrat  aspectul etnic şi când Ucraina se învecina  cu România Mare, îl păstrează şi azi în partea de răsărit a României (Basaarabia, Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei) anexat de către URSS şi alipit Ucrainei.

Etnicitatea ucrainienilor se  poate constata şi pentru ucrainienii care trăiesc azi în România. E vorba de profilul sufletesc al românilor, de oameni prietenoşi. Pentru a evita războiul, care ar pune în pericol existenţa poporului ucrainian, vă rugăm, să fiţi cu luare a minte la propunrea noastră.

Renunţaţi  la partea de răsărit a României, cu o declaraţie clară, că aceasta nu aparţine Ucrainei, ci României. În felul acesta considerăm că veţi fi primiţi cu prioritate şi în UE. În UE graniţele nu există, funcţionează libera circulaţie a persoanei şi vom trăi în bună pace, românii cu ucrainienii şi poporul ucrainian va fi salvat de la un dezastru.

Societatea Culturală Bucureşti-Chişinău

Gheorghe Gavrilă Copil, preşedinte

bucuresti.chisinau@gmail.com

Romania Mare, Pentru prima oară în istoria sa, România nu mai plătește tribut nimănui!
Romania Mare, Pentru prima oară în istoria sa, România nu mai plătește tribut nimănui!

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info