Se scoate la înaintare bau-baul “extremismului” politic

Multi politicieni activi astazi nu-si ascund ingrijorarea pentru un efect mai putin dorit de ei al actualei ofensive a Directiei Nationale Anticoruptie. Unul dintre ultimii care s-a pronuntat pe aceasta tema a fost onorabilul Cristian Diaconescu. Cel care ar fi putut candida la alegerile prezidentiale din partea Partidului Miscarea Populara daca Traian Basescu nu ar fi sprijinit-o pe Elena Udrea.

Ei bine, Cristian Diaconescu sustine ca in urmatorii ani prezenta Romaniei in NATO ar fi periclitata de o eventuala ascensiune a unui partid radical, care ar putea profita de degringolada clasei politice.
Teorii identice au mai fost sustinute pe la diverse posturi de televiziune si de alti politicieni, liberali sau social-democrati, ingrijorati de faptul ca anchetarea unui numar mare de cazuri de coruptie poate indrepta opinia publica intr-o alta directie.

Se scoate la înaintare bau-baul “extremismului” politic

Sigur ca era mai bine pentru ei daca DNA si DIICOT actionau mai in surdina si numai dupa consultarea liderilor de partide. Adica daca, in loc sa se intample ce vedem acum, mai saltau si ei cate unul, din cand in cand, dar nu chiar asa, sa se duca naibii toata cosmelia. Toata munca lor din ultimii 25 de ani, toti banutii aia stransi cu sudoarea fruntii (sute si sute de milioane de euro) se duc pe apa Sambetei din cauza unor procurori veniti parca din alta lume si care se fac ca nu pricep cum stau lucrurile in Romania.

Dar nu era si mai bine daca nu furati voi la drumul mare, daca nu distrugeati tara asta mare si frumoasa, daca nu pacaleati voi atatea milioane de oameni, daca va vedeati frumos de treaba si nu acumulati atatea averi sfidatoare intr-o lume unde sunt atatia batrani care abia de au dupa ce bea apa?

Si, pana la urma, de ce va este atat de frica de partide anti-sistem, care sa fie preocupate si de soarta celor amarati si care sa puna pe primul plan justitia, munca si respectul pentru traditie? In toate marile democratii occidentale exista astfel de partide, unele – cu scoruri bune in alegeri, unele – reprezentate in Parlamentul European.

Si nu s-a mai daramat pamantul. Umblati cu acest bau-bau pentru ca, de fapt, nu doriti sa existe o alternativa reala la lumea (ne-lumea, de fapt!) pe care ne-ati varat-o pe gat in ultimii 25 de ani. Nu doriti decat solutii cosmetice, care sa nu va puna in pericol privilegiile si statutul de stapani peste un popor rabdator si pasnic. Un popor care indura multe. Dar si cand se revolta…

“Extremismul de dreapta” în creştere, foto: nationalisti.ro
“Extremismul de dreapta” în creştere, foto: nationalisti.ro

Sursa:

[1] Răscrucea