NU VOR LA RĂZBOI

„Prezenţa cetăţenilor ucraineni, supuşi serviciului militar, la comisariatul din or. Cernăuţi e catastrofală”, despre aceasta a declarat comisarul militar local, Iuri Viun,  în timpul sesiunii Consiliului Orăşenesc Cernăuţi, informează БукІнфо(BukInfo).

Dumnealui personal i-a îndemnat pe deputaţii Consiliului Orăşenesc să fie exemplu pentru cernăuţeni –  să treacă examenul medical şi să le demonstreze cum trebuie să-şi îndeplinească datoria faţă de ţară. De asemenea, comisarul militar local a anunţat că pe frontul din estul Ucrainei luptă 707 cernăuţeni, chemaţi sub arme încă anul precedent.

ÎN ESTUL UCRAINEI AU FOST OMORÂTE APROXIMATIV 550 DE PERSOANE

De la începutul conflictului armat din estul Ucrainei, din martie 2014, în Donbas au fost omorâţi aproape 5.500 de oameni, iar alte 12.000 de persoane au fost rănite, a informat Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


perfect-tour.ro

Astfel, conform celor mai recente date, în războiul separatist din estul Ucrainei sunt cel puţin 5.358 de morţi şi 12.253 de răniţi, a anunţat Ravina Shamdasani, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului. Doar timp de trei săptămâni, în ianuarie curent, au fost ucişi 224 de civili. În consecinţa violenţelor teroriştilor proruşi, în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, timp de 10 luni de desfăşurare a luptelor, şi-au pierdut viaţa peste 1250 de militari ucraineni, informează TSN.

AU FOST DAŢI DISPĂRUŢI 28 DE „KIBORGI”

Au fost daţi dispăruţi 28 de „kiborgi”, militari ucraineni, care au luptat în infernul din aeroportul din Doneţk. Vă amintim că trei din ei sunt originari din Bucovina. Din cauza luptelor crâncene, echipele de salvare nu pot pătrunde în  aeroport pentru a-i găsi pe vitejii militari, care, posibil, se află sub ruinele terminalului sau au fost luaţi prizonieri, anunţă Statul Major al armatei ucrainene (TSN).

NU VOR LA RĂZBOI, foto: zorilebucovinei.com
NU VOR LA RĂZBOI, foto: zorilebucovinei.com

Sursa:

[1] www.zorilebucovinei.com

 

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

ŞI-A DESCOPERIT BUNICUL STRĂJER

lun feb. 9 , 2015
Pictorul Mihai Alisavetei din Cernăuţi nu conteneşte să-şi caute cu fervoare rădăcinile neamurilor din partea ambilor părinţi, întrepătrunse într-un unic arbore, în corola căruia freamătă şi ramul vieţii sale. Şi de fiecare dată, orice nouă descoperire îi sporeşte interesul pentru a-şi cerceta originea, îi provoacă uimiri, incitându-l să caute mai […]
Constantin Alisavetei, ŞI-A DESCOPERIT BUNICUL STRĂJER, foto: zorilebucovinei.com

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News