RSS

La 16 iulie 1967 a încetat din v…

La 16 iulie 1967 a î…

20 de ani fără Dan Sava de la Va…

Pe data de 16 iulie …

Clarificări din partea prefectur…

După escaladarea sca…

O mână de oameni cu dragoste de …

În vara anului 2018,…

Scriitorul Laurian Stănchescu, m…

"Excelenței Sale, Do…

Gunoiul ieșenilor va fi "plimbat…

Vineri, 12 iulie 201…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Romanii din secuime se simt tradati de catre politicienii romani si lasati prada maghiarizarii fortate

Print Friendly, PDF & Email

De sute de ani, romanii din Ardeal sunt supusi unei maghiarizari fortate de catre asa zisii vecinii nostri unguri cu care se presupune ca ar trebui sa convietuim impreuna in pace si fara sa incercam unii asupra celorlalti asimilarea prin impunerea fortata a limbii, a religiei sau prin alte incalcarii flagrante ale libertatilor si drepturilor omului.

Si totusi asta se intampla inca din vremuri de mult apuse, dar fara sa fie o surpriza multa prea mare, aceasta maghiarizare fortata a romanilor continua si astazi, cu ajutorul complicitatii tradatoare a unor politicieni imbecili si tradatori ca Traian Basescu, Mihai Razvan Ungureanu, Mircea Dusa sau Victor Ponta.

Romanii din secuime se simt tradati de catre politicienii romani si lasati prada maghiarizarii fortate

Romanii din aceasta zona nu doar ca se simt discriminati si straini in tara lor ci sunt discriminati pe bune, asupra lor facandu-se diferite abuzuri institutionale, fiindu-le incalcate diferite drepturi si libertati fundamentale ale omului, pentru simplul motiv ca s-au nascut romani. Li se refuza dreptul de a se angaja si a lucra in administratie sau in alte functii publice, legile si Constitutia Romaniei fiind aici aplicate arbitrar dupa voia si “gustul”  autoritatilor locale, care actioneaza mereu in detrimentul comunitatii romanesti din aceasta zona.

Localitatea Doboi din judetul Harghita a fost martora unor scene groaznice in timpul invaziei horthyste din Transilvania, mai multe crime de o brutalitate inimaginabila avand loc in acele vremuri.

Doboi este un loc special. Aici limba română se mai vorbeşte doar la biserică . Numele locuitorilor sunt aproape toate maghiarizate. Pe de altă parte, cele trei unguroaice din sat, măritate cu români, se consideră românce. Ca şi în celelalte localităţi, comunitatea este slab conexată cu altele din judeţ , cel puţin la nivelul percepţiei colective.

Doboi – pentru majoritatea românilor, Plăieşi-Imper pentru ceilalţi, orbitează în jurul Miercurea Ciuc, cu trimiteri spre Braşov şi spre Bucureşti. Remarcăm că pentru reprezentantii autoritaii statului român, în cazul de faţă al celor din politie, comunitatea este complet suspendata în spaţiul social înconjurator.

Hargita, Covasna - Mihai Tirnoveanu sursa foto: facebook.com/mihai.tirnoveanu

Harghita, Covasna – Mihai Tirnoveanu sursa foto: facebook.com/mihai.tirnoveanu

Sursa:

[1] rgnpress.ro


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL