RSS
«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Se implinesc 230 de ani de la martiriul lui Horea si Closca

Print Friendly, PDF & Email

Biblioteca Județeana „Ovid Densusianu” din Deva va dedica o activitate cultural-educativa speciala, implinirii a 230 de ani de la martiriul lui Horea și Cloșca, conducatori ai rascoalei din 1784.

Pe baza prezentarii facute, cu competența științifica a istoricului Ioachim Lazar, elevilor de la sase licee din Deva li se vor adresa intrebari, cei care vor raspunde corect fiind recompensați cu premii constand in carți și diplome oferite de Biblioteca Județeana.

Se implinesc 230 de ani de la martiriul lui Horea si Closca

Vasile Ursu Nicola (Horea) (1731-1785)

Vasile Ursu Nicola (Horea)
(1731-1785)

“Evenimentul va fi marcat in data de 26 februarie, ora 13.30, in Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural„Dragan Muntean” din Deva, printr-o prezentare facuta de cercetatorul științific dr.Ioachim Lazar in fața unui public format in principal din elevi de la colegiile șiliceele din Deva. In ziua de 28 februarie se implinesc 230 de ani de cand, pe Dealul Furcilor din Cetatea Alba Iulia, au fost executați in mod salbatic, prin tragere peroata, cei doi fruntași ai rascoalei care au sfarșit ca adevarați martiri. Cei trei conducatori ai rascoalei (Horea, Cloșca și Crișan) au devenit personaje emblematice pentru istoria noastra, eroi care au inspirat, la randul lor, inițiativele și faptele altor mari personalitați, cel mai important fiind Avram Iancu”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Ovid Densusianu din Deva.

Se împlinesc 230 de ani de la martiriul lui Horea şi Cloşca

Se împlinesc 230 de ani de la martiriul lui Horea şi Cloşca

Sursa:

[1] hunedoaralibera.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline