Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova, face dezvaluiri despre Vladimir Putin

Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova şi consilier pentru relaţii publice al lui Putin, face dezvăluiri despre Vladimir Putin într-o carte intitulată Vladimir Putin – un ţar în căutarea unui nou imperiuși vorbește despre lumea nevăzută și neștiută de către Vest, oferind o imagine complet diferită de ceea ce se credea în occident despre Rusia.

Cartea ne oferă șansa de a descoperi adevărata față a unui dictator care iși dorește să reînvie gloria URSS-ului și pentru a-și atinge acest scop este gata să calce pe cadavre, indiferent cine ar fi acestea. Nu știm cât de obiectiv sau de subiectiv a fost Angus Roxburgh când a scris această carte, ținând totuși cont ca este un fost corespondent al BBC Moscova şi fost consilier pentru relaţii publice al lui Putin, dar anumite detalii menționate în carte zugrăvesc un portret al lui Putin diferit de ceea ce am fost tentați să credem până acum.

Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova, face dezvaluiri despre Vladimir Putin

S-a mers până la iluzoria aderare a Rusiei la NATO. Stilul folosit în scrierea cărţii este cel al ştirilor, informaţiile sunt date scurt, fără înflorituri, fără comentarii, fără interpretări. Multe dintre informaţiile oferite sunt scoase din interviurile date de preşedintele rus, autorul găsind acolo mereu nişte amănunte care au scăpat de-a lungul timpului celor din jur. Rezultă, aşa cum am spus, o carte spumoasă pe care îţi vine greu să o laşi jos.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Sunt prezentate informații inedite legate de ascensiunea fulgerătoare a unui agent KGB, care, pentru a ajunge să conducă un imperiu, nu se sfiește să-și elimine adversarii, atât pe cei din politică cât și pe cei din presă, ajungând să înăbușe din față orice încercare de aliniere a Rusiei la standardele democrațiilor occidentale. De la lupta cu presa sau cu oligarhii ruși până la impunerea unei dictaturi în toată regula nu a mai fost decât un simplu pas.

Cartea se adresează, în primul rând, celor care vor să îşi facă o privire de ansamblu asupra unei părţi din istoria pe care o trăim. Fără analize, fără presupuneri sau previziuni, în cele peste 300 de pagini se face o radiografie a evenimentelor care gravitează în jurul lui Vladimir Putin.

De la pumnul în gură pus presei (deşi în discursul de investire spunea că va continua politica lui Elţîn de a oferi libertate opiniei) prin cumpărarea principalelor posturi tv, până la manifestările dictatoriale arătate făţiş (vezi şedinţa făcută cu oligarhii ruşi cărora le cere să nu intervină politic contra lui, oferindu-le în schimb imunitate juridică) toate faptele sunt redate cronologic, putând vedea rapida deteliorare relaţiilor externe (în primul rând cu America).

Partea cu oferirea imunității juridice unor oligarhi în schimbul susținerii  politice a trusturilor lor de presă parcă ne este foarte cunoscută și nouă românilor în ultimul timp, nu-i așa? Se pare că este o practică larg întâlinită și specifică dictaturilor autoritare.

Link către site de unde puteți cumpăra această carte: Vladimir Putin – un ţar în căutarea unui nou imperiu

Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova, face dezvăluiri depre Vladimir Putin
Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova, face dezvăluiri depre Vladimir Putin

Sursa:

[1] alexandervsalexander.blogspot.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Esenţa hungarismului este antiromânismul!

mie feb. 25 , 2015
Nota noastră: În ultimul timp au apărut o serie de articole în care atât politicieni români cât și  generali sau foști șefi de servicii vorbesc despre posibile scenarii în secuime copiate după modelul separatist rusesc. Nu le putem nici confirma nici infirma aceste păreri ale lor dar mai important este […]
Esenţa hungarismului este antiromânismul

Poate vă place și:

libris.ro