RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova, face dezvaluiri despre Vladimir Putin

Print Friendly, PDF & Email

Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova şi consilier pentru relaţii publice al lui Putin, face dezvăluiri despre Vladimir Putin într-o carte intitulată Vladimir Putin – un ţar în căutarea unui nou imperiuși vorbește despre lumea nevăzută și neștiută de către Vest, oferind o imagine complet diferită de ceea ce se credea în occident despre Rusia.

Cartea ne oferă șansa de a descoperi adevărata față a unui dictator care iși dorește să reînvie gloria URSS-ului și pentru a-și atinge acest scop este gata să calce pe cadavre, indiferent cine ar fi acestea. Nu știm cât de obiectiv sau de subiectiv a fost Angus Roxburgh când a scris această carte, ținând totuși cont ca este un fost corespondent al BBC Moscova şi fost consilier pentru relaţii publice al lui Putin, dar anumite detalii menționate în carte zugrăvesc un portret al lui Putin diferit de ceea ce am fost tentați să credem până acum.

Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova, face dezvaluiri despre Vladimir Putin

S-a mers până la iluzoria aderare a Rusiei la NATO. Stilul folosit în scrierea cărţii este cel al ştirilor, informaţiile sunt date scurt, fără înflorituri, fără comentarii, fără interpretări. Multe dintre informaţiile oferite sunt scoase din interviurile date de preşedintele rus, autorul găsind acolo mereu nişte amănunte care au scăpat de-a lungul timpului celor din jur. Rezultă, aşa cum am spus, o carte spumoasă pe care îţi vine greu să o laşi jos.

Sunt prezentate informații inedite legate de ascensiunea fulgerătoare a unui agent KGB, care, pentru a ajunge să conducă un imperiu, nu se sfiește să-și elimine adversarii, atât pe cei din politică cât și pe cei din presă, ajungând să înăbușe din față orice încercare de aliniere a Rusiei la standardele democrațiilor occidentale. De la lupta cu presa sau cu oligarhii ruși până la impunerea unei dictaturi în toată regula nu a mai fost decât un simplu pas.

Cartea se adresează, în primul rând, celor care vor să îşi facă o privire de ansamblu asupra unei părţi din istoria pe care o trăim. Fără analize, fără presupuneri sau previziuni, în cele peste 300 de pagini se face o radiografie a evenimentelor care gravitează în jurul lui Vladimir Putin.

De la pumnul în gură pus presei (deşi în discursul de investire spunea că va continua politica lui Elţîn de a oferi libertate opiniei) prin cumpărarea principalelor posturi tv, până la manifestările dictatoriale arătate făţiş (vezi şedinţa făcută cu oligarhii ruşi cărora le cere să nu intervină politic contra lui, oferindu-le în schimb imunitate juridică) toate faptele sunt redate cronologic, putând vedea rapida deteliorare relaţiilor externe (în primul rând cu America).

Partea cu oferirea imunității juridice unor oligarhi în schimbul susținerii  politice a trusturilor lor de presă parcă ne este foarte cunoscută și nouă românilor în ultimul timp, nu-i așa? Se pare că este o practică larg întâlinită și specifică dictaturilor autoritare.

Link către site de unde puteți cumpăra această carte: Vladimir Putin – un ţar în căutarea unui nou imperiu

Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova, face dezvăluiri depre Vladimir Putin

Angus Roxburgh, un fost corespondent al BBC Moscova, face dezvăluiri depre Vladimir Putin

Sursa:

[1] alexandervsalexander.blogspot.com

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline