DEZVALUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi in sec. XIX. Azi ar trebui sa aiba 2-3 milioane de cetațeni cu radacini romanești, din pacate maghiarizați – Adica vreo 25% din populația actuala a Ungariei.

DEZVĂLUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi în sec. XIX. Azi ar trebui să aibă 2-3 milioane de cetățeni cu rădăcini românești, din păcate maghiarizați – Adică vreo 25% din populația actuală a Ungariei., imagine: adevaruldespredaci.ro

Așa cum spuneam și cu o alta ocazie, cea mai mare parte a populatiei Ungariei de astazi nu este formata din unguri, adica din urmasii lui Arpad, cel care a venit in Europa in secolul IX, ci din romani, slavi, germani si alte neamuri maghiarizate, care si-au pierdut identitatea. Ce tragedie!!! Si acest lucru reiese clar din dovezile istorice, multe dintre acestea oferite chiar de unguri.

In acest articol, va prezint o noua sursa istorica demolatoare pentru interesele revizioniste si iredentiste ale extremistilor maghiari. Astfel, baronul Miklos Wesselenyi, in lucrarea „Apel la chestiunea naționalitații maghiara si slava”, spune o serie de lucruri semnificative despre romani, in anul 1843…

DEZVALUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi in sec. XIX. Azi ar trebui sa aiba 2-3 milioane de cetațeni cu radacini romanești, din pacate maghiarizați – Adica vreo 25% din populația actuala a Ungariei.

1. Baronul Miklós Wesselényi, despre populația valahă din Ungaria și Țările Românești:

[alert-announce]“In actuala epoca a nationalitatilor evoluate si pe cale de evoluare, spiritul inalt al sentimentului national a inspirat si neamurile și națiunile de origine si limba valaha. Aceste neamuri, care isi trag originea si limba, in mare parte, de la marea ginta a Romei, oricat de dejosite si umilite prin apasare si starcire de-a lungul veacurilor, nu si-au uitat niciodata cu totul stralucita lor origine. Iar acum simt cu ardoare ca un neam de aproape 7 milioane (In Valahia sunt aproximativ 2.000.000, in Moldova 1.200.000, In Basarabia 1.000.000, in Bucovina 500.000, in Transilvania 1.010.080, iar in Ungaria 1.085.000 de valahi. In total 6.795.000 de suflete.), care isi are o origine a sa, o limba a sa, ba chiar aceleasi datini si fel de a fi, si care locuieste o portiune de pamant a Europei, ce-i drept politiceste impartita in mai multe parti, dar geograficeste unitara, mare ca intindere si inzestrata de natura cu cele mai mari bogatii, poate avea viitor si se vede a fi chemat la existenta nationala.”[/alert-announce]
DEZVĂLUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi în sec. XIX. Azi ar trebui să aibă 2-3 milioane de cetățeni cu rădăcini românești, din păcate maghiarizați – Adică vreo 25% din populația actuală a Ungariei., imagine: adevaruldespredaci.ro
DEZVĂLUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi în sec. XIX. Azi ar trebui să aibă 2-3 milioane de cetățeni cu rădăcini românești, din păcate maghiarizați – Adică vreo 25% din populația actuală a Ungariei., imagine: adevaruldespredaci.ro

Comentariu la citat: Trebuie sa remarcam la baronul Miklos Wesselenyi o anumita eleganța in abordarea subiectului și o ințelegere a situației istorice a valahilor. Dincolo de asta, e foarte important de subliniat ca in anul 1843, in urma recensamintelor, populația romaneasca din Ungaria se ridica la peste un milion de oameni, aproape cat in Moldova acelei epoci!!!

O simpla analiza logica a modului in care a crescut populația de atunci și pana astazi ne arata ca ea s-a inmulțit cam de patru ori. Mai exact, daca scadem cei un milion de romani din Ungaria, ar mai ramane in Țarile Romane aproximativ 5.500.000 de oameni. Inmulțiți cu 4, ar da cam actuala populație romanesca, de 22.000.000. Pe același fir al logicii putem presupune ca romanii din Ungaria au crescut macar de trei ori ca numar.

Asta ar insemna ca in mod real am putea avea astazi in Ungaria vreo 2-3 milioane de oameni cu radacini romanești. Aveți idee cați romani se zice ca mai traiesc in Ungaria astazi? Conform datelor oficiale din anul 2001, in Ungaria mai traiesc 8.000 (opt mii) de romani! Inca o data exclam: Ce tragedie!

Cat de agresiva a fost campania de maghiarizare fortata a tuturor neamurilor care au ajuns sub cizma maghiara. Ce este mai dureros este faptul ca, datorita indoctrinarii, ca politica de stat, multi dintre urmasii romanilor de acum 150 de ani din Ungaria ne dispretuiesc pe noi, romanii de azi din Romania, si urasc tara noastra, pentru ei aceasta fiind cea care… le-a rapit “Transilvania – o bucata de pamant unguresc”… Sa nu uitam ca intotdeauna invingatorii au scris istoria așa cum le-a convenit!

2. Baronul Miklós Wesselényi, despre necesitatea maghiarizării vlahilor:

[alert-announce]“Atatea motive au lucrat si atatea s-au savarsit pentru ca populatia noastra valaha sa se instraineze si sa se țina departe de noi (nedreptati, discriminare – n.m.). In schimb nu s-a facut nimic pentru a o maghiariza; nici pentru a o atrage spre noi si a o determina sa se alature intereselor noastre politice.

Mai ales prin scoli populare si prin educatie populara populatia valaha ar fi putut fi si ar fi trebuit maghiarizata. Autoritatile n-au facut nimic si chiar particular s-a facut atat de putin pentru aceasta cauza, incat, ca o picatura intr-un ocean, nici nu poate fi luat in seama. Doar acum, in ultima vreme, guberniul a provocat autoritatile transilvane sa promoveze educatia poporului si s-o extinda cu deosebire la valahi, anume in interesul limbii noastre.”

[/alert-announce]

Comentariu la citat:

In anul 1910, recensamantul facut in Regatul Ungariei arata ca ungurii erau doar in procent de 48% din totalul populației. Sunt insa multe motive sa credem ca pana și aceasta cifra este exagerata – evident ca cei mai mulți dintre cei 48% erau populații diverse, maghiarizate deja forțat la acea vreme, cu identitatea proprie ștearsa, dar alții s-au declarat maghiari pentru a nu fi discriminați…

Prin urmare, in diferite perioade ale istoriei, romanii din Ungaria și Transilvania (dar și alte etnii) au suferit un proces extrem de agresiv de maghiarizare forțata care a presupus schimbarea onomasticii (din Ioan s-a facut Janos), a toponimiei și preluarea religiei catolice sau reformate.

Prin urmare, Ungaria este un stat artificial format in special din ne-unguri (cat de unguri ar putea fi blondele și blonzii cu ochi albaștri pe care ii putem intalni destul de des in Ungaria?!). Prin urmare, minciuna Ungariei Mari nu ar trebui sa mai fie tolerata de oficialii romani. Prin urmare, Europa ar trebui sa cunoasca adevarul despre Ungaria și Transilvania, despre destinul romanilor de pe aceste pamanturi, despre istoria lor furata. Ideea este ca nu ne putem aștepta ca reprezentanții politici ai statului roman sa ne serveasca cu adevarat interesele – majoritatea lor sunt ori irespionsabili, ori cozile de topor ale altora.

Prin urmare, noi, cei care incepem sa ne trezim, cei care incepem sa dam la o parte valul de minciuna care ne-a fost așternut peste suflete, va trebui sa reacționam și sa aducem adevarul la lumina! Fara ura, fara violența – cu inteligența și argumente științifice!

Sa avem incredere! Transilvania nu este a lor! Ba ar trebui sa ne mai cedeze și din pamantul actualei Ungarii, daca ar fi dupa ceea ce este drept!…

Daniel Roxin

Sursa imaginilor: Miklós Wesselényi, Szózat a’ magyar és szláv nemzetiség’ ügyében, Lipcsében, 1843.

Sursa traducerii: Cornelia Bodea, 1848 la români. O istorie în date și mărturii, vol. I, București, 1982 (pe www.dacoromanica.ro).

Via:  https://tiparituriromanesti.wordpress.com/2014/08/21/baronul-miklos-wesselenyi-despre-romani-1843/

Sursa:

[1] adevaruldespredaci.ro

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

One thought on “DEZVALUIRI: Ungaria avea un milion de vlahi in sec. XIX. Azi ar trebui sa aiba 2-3 milioane de cetațeni cu radacini romanești, din pacate maghiarizați – Adica vreo 25% din populația actuala a Ungariei.

  1. Roxine inteleg ca prostia este foarte mare la tine , dar ca un „renumit” istoric ce esti ar trebuii sa stii ca Ungaria de care se vorbeste pe acolo cuprindea tot Banatul, Crisana si asa iese acolo un nr de 1 milion de romani , si Transilvnaia este cea istorica adica de la Cluj pana la Secuime. si de la Maramures pana la Sibiu si inca 1 milion de romani.exact nr populatiei romanesti din Trnasilvania „unita”

Lasă un răspuns