RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moneda nationala a Ucrainei, grivna, se prabuseste, iar scumpirile iau amploare

Print Friendly, PDF & Email

Salariile si asa mizere ale cetatenilor Ucrainei, acum au ajuns simbolice din cauza deprecierii bruste a grivnei ucrainene, moneda nationala a Ucrainei. Economistii fac prognoze dramatice pentru perioada urmatoare. Expertii in domeniu sustin ca masurile luate de Banca Nationala a Ucrainei distrug in fond credibilitatea monedei ucrainene, iar consecintele dramatice vor fi suportate de populatie si de economia nationala a Ucrainei care-i adusa acum la pamant.

Moneda nationala a Ucrainei, grivna, se prabuseste, iar scumpirile iau amploare

Grivna s-a depreciat enorm fata de dolarul american, dupa masuri de liberalizare a cursului, anuntate de Banca Nationala a Ucrainei. Astfel, un dolar american a ajuns sa valoreze aproape 40 de grivne si speranta revenirii la indicii anteriori este inexistenta. De la inceputul anului si pana in prezent moneda nationala a Ucrainei s-a depreciat cu peste 40%, iar aceasta depreciere creste costurile importurilor energetice, precum si povara datoriei in conditiile in care guvernul ucrainean vrea sa ajunga la un acord de restructurare a datoriilor cu creditorii externi.

In incercarea de a limita deprecierea grivnei, Banca Nationala a Ucrainei a anuntat ca va interzice bancilor sa acorde credite companiilor care vor sa cumpere valuta si, de asemenea, va inaspri controalele asupra importurilor. Economia Ucrainei a suferit anul trecut o contractie de 7,5% din PIB, iar pentru acest an se asteapta o scadere de peste 5%. Si acestea sunt cele mai optimiste si fericite prognoze.

La inceputul lunii curente, Fondul Monetar International a anuntat ca va acorda Ucrainei un nou imprumut de 17,5 miliarde de dolari, parte dintr-un pachet mai amplu in valoare de 40 de miliarde de dolari de care ar putea beneficia Ucraina in urmatorii patru ani. Dar aceste imprumuturi sunt folosite mai mult pentru achitarea datoriilor anterioare.

Intre timp, ministrul Politicii Sociale din Ucraina, Pavlo Rozenko, a estimat numarul de persoane care urmeaza sa primeasca asistenta din partea statului la circa 17 milioane! Potrivit lui, suma  totala necesara pentru toate platile si compensatiile prevazute de legislatia in vigoare este de peste 200 de miliarde de grivne pe an.

Moneda nationala a Ucrainei, grivna, se prabuseste, iar scumpirile iau amploare

Moneda nationala a Ucrainei, grivna, se prabuseste, iar scumpirile iau amploare

Sursa:

[1] libertatea.ucoz.com

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline