Pentru kosovari autonomia a insemnat doar sange, saracie, foamete si deznadejde

Din provincia Kosovo au emigrat pana acum din cauza saraciei zeci de mii de locuitori.Pentru kosovari autonomia a insemnat doar sange, saracie, foamete si deznadeje. Printre tarile preferate pentru a emigra se afla Germania, Austria si Ungaria. Insa Uniunea Europeana nu mai are loc si pentru ei, luptandu-se cu refugiatii zonelor de conflict si cu imigrantii din propriile tari, cum ar fi Bulgaria si Romania, relateaza „New York Times“.

„Fiul meu n-a avut de ales“, spune Xhevat Cakaj. El povesteşte cum acesta a plecat în Germania împreună cu soţia şi cu cele cinci fete. Cakaj spune că familia fiului său avea doar o singură vacă al cărei lapte era vândut într-o piaţă de lângă Priştina, capitala Kosovo, iar singura sursă de venit era un sistem de transport în comun cu microbuze, dar autorităţile l-au închis. „Nimeni nu pleacă de plăcere“, spune Cakaj, 64 de ani., potrivit adevarul.ro

Pentru kosovari autonomia a insemnat doar sange, saracie, foamete si deznadejde

Nu poti sa nu te intrebi acum la ce-au folosit epurarile etnice, masacrele groaznice facute de ambele parti, distrugerea de monumente istorice, biserici, moschei, alungarea a sute de mii de oameni din propriile locuinte si destramarea a zeci de mii de familii. La ce-ti foloseste un teritoriu unde mori de foame ca sobolanul prins intr-o cusca cu gratii de fier?

La ce a folosit batjocura impotriva crestinilor indiferent ca erau sarbi sau de oricare alta etnie/nationalitate? La ce a folosit uciderea a mii de copii nevinovati? Cine profita cu adevarat pana la urma dupa aceste asa zise razboaie din Balcani? Dupa destramarea Iugoslaviei, putine sunt tarile care au capatat o oarecare prosperitate economica apreciabila, fiind nevoite in primul rand sa se refaca dupa razboaiele pentru independenta care s-au iscat la scurt timp dupa destramarea fostei Iugoslavii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Iata unde poate duce extremismul, sovinismul si indoctrinarea pana la un nivel in care nimic nu mai e sfant, nimic nu mai conteaza in afara doctrinei cu care ai fost inveninat. Nu pot sa nu ma gandesc la evenimentele care au urmat in urma dictatului de la Viena in 1940 in Transilvania si la tragediile similare cu ceea ce s-a intamplat recent in Kosovo. Aceleasi actiuni irationale si abominabile s-au petrecut si in timpul regimului horthyst din nordul-vestul Transilvaniei.

Pentru kosovari autonomia a insemnat doar sange, saracie, foamete si deznadejde. Pentru asa zisii secui, care chipurile revendica toata Transilvania ( la ultimul recensamant s-au mai declarat oficial ca fiind secui doar circa 500-600 de persoane), oare ce ar insemna o eventuala autonomie?

Pentru kosovari autonomia a insemnat doar sange, saracie, foamete si deznadeje
Pentru kosovari autonomia a insemnat doar sange, saracie, foamete si deznadejde

Sursa/Note:[1] adevarul.ro

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

NICOLAUS OLAHUS, REGENT AL UNGARIEI, ”CEL MAI DE SEAMA UMANIST AL REGATULUI UNGAR DIN SECOLUL AL XVI-LEA”

lun mart. 9 , 2015
“Nicolaus Olahus Românul, Mare european al veacului al XVI-lea Nicolaus Olahus (10.01.1493, Sibiu – 15.01.1568, Pojon, astăzi Bratislava) a fost un umanist, istoriograf și om politic de origine română care a activat în Regatul Ungariei, ocupând demnitatea de arhiepiscop de Esztergom (în latină Strigonium), regent al Ungariei și apoi guvernator […]
NICOLAUS OLAHUS, REGENT AL UNGARIEI, ”CEL MAI DE SEAMĂ UMANIST AL REGATULUI UNGAR DIN SECOLUL AL XVI-LEA”

Poate vă place și:

libris.ro