RSS

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

Taxe inventate pentru colete de …

O problemă foarte gr…

Lia Savonea, noua șefă a CSM: "I…

Desemnată și apoi al…

PNȚCD cere retragerea premiului …

Acordarea acordarea …

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Fara pasaport in Basarabia!

Print Friendly, PDF & Email

Platforma Unionista „Actiunea 2012” solicita autoritatilor competente eliminarea pasapoartelor pentru intrarea in R. Moldova. In acest sens, mai multi membri si simpatizanti ai Platformei vor participa la o manifestatie stradala, duminica, 15 martie, ora 14. 00, in fata sediului Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei, scrie ziarulnational.md

„Consideram ca este o situatie nefireasca aceea in care state asociate Uniunii Europene precum Serbia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Albania si Georgia au acordat dreptul de intrare prin prezentarea cartii de identitate tuturor cetatenilor europeni, inclusiv cetatenilor romani, in timp ce autoritatile R. Moldova solicita în continuare prezentarea pasaportului la intrarea pe teritoriul acestui stat. Desi suntem legati prin trecutul comun, limba si civilizatie, este mai dificil pentru un cetatean roman sa se deplaseze in patria sora, R. Moldova, decat în alte tari”, susyine copresedintele „ Actiunii 2012”, Mihai Nicolae.

Fara pasaport in Basarabia!

[tp_product id=”205288964″ feed=”3562″]

Platforma Unionista Actiunea 2012 va invita la protestul organizat in fata Ambasadei Republicii Moldova si a Ministerului Afacerilor Externe, pentru a ne manifesta dezacordul fata de necesitatea ca cetăatenii romani sa detina pasaport daca doresc sa calatoreasca in Republica Moldova.

In contextul actual, tot mai putini romani au pasaport, dupa aderarea Romaniei in 2007 la U.E. De asemenea, putem calatori pe baza buletinului si in state precum Serbia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Albania si Georgia – state care, asemenea Republicii Moldova nu se afla in U.E.

Aceasta situatie este cu atat mai nefireasca, cu cat constientizam ca in Basarabia sunt romani cu care impartim acelasi trecut istoric, aceeasi civilizatie si aceeasi limba. 

Exista si un aspect practic al problemei: la ora actuala, principalul partener comercial al Republicii Moldova este Romania. De asemenea, principalul aflux de turisti in Republica Moldova provine din Romania, lucru firesc daca ne gandim ca pe teritoriul Republicii Moldova se afla obiective de mare interes pentru acestia, precum cetatile lui Stefan cel Mare.

In concluzie, solicitam demararea de negocieri cu Guvernul Republicii Moldova ca in cel mai scurt timp acesta sa adopte o Hotarare de Guvern prin care sa legifereze accesul cetatenilor Romaniei in Republica Moldova doar cu obligatia de a prezenta cartea de identitate.

DUMINICA, ora 14:00, ne intalnim in fata Ministerului Afacerilor Externe. UNIREA FACE PUTEREA!

Fără pașaport în Basarabia!, sursa foto: actiunea2012.ro

Fără pașaport în Basarabia!, sursa foto: actiunea2012.ro

Surse:

[1] ziarulnational.md

[2] actiunea2012.ro

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline